REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Toluvel napisał(a): tu się wydaje drogo?
szybki napisał(a):dołożysz zawias przód
Ekhangel napisał(a):Co, sprężyna walnęła?
galakty napisał(a):Kolega z pracy ma AF159, sam zaczyna się nabijać z siebie zanim inni zaczną bo mu wstyd. Zawias robi praktycznie co roku, a ostatnio nawet pan lawetka odwoził
azzurro napisał(a):Użytkownicy i większość opracowań chwali trwałe zawieszenie 159, ale koledze szybkiego się sypie, więc tak naprawdę musi być kiepskie
szybki napisał(a):Mi się nic nie sypie bo nie mam Alfy za to trochę ich mi się przewinęło. A że jestem realistą to wolę założyć że w starym aucie zawias jednak trzeba zrobić. Jak sobie połączymy ceny części + wartość rynkową to trzeba być różowym misiem żeby wierzyć iż poprzedni właściciel to zrobił.
Do tego fajnie że spodobał Ci się temat zawiasu a co z resztą ?
azzurro napisał(a):Czytaj uważnie, napisałem "kolega szybkiego", taki przysłowiowy wujek szwagra. Wypisujesz jakieś truizmy
azzurro napisał(a):że zawieszenie w starym samochodzie może być zużyte, że klimatyzacja może się zepsuć
azzurro napisał(a): Wiele z tych rzeczy da się zdiagnozować na przeglądzie przedzakupowym, jak ktoś kupuje egzemplarz pierwszy z brzegu po zapewnieniach sprzedającego o perfekcyjnym stanie, to sam jest sobie wynien. Może to, że Twój kolega robi zawias co roku, świadczy o tym, że nie potrafi jeździć albo kupił zaniedbany egzemplarz, ale Ty wyciągasz wniosek o nietrwałej konstrukcji. Wygodnie