Alfa ROMEO 159 SW 1.9 150KM

23 Lip 2010, 16:41

Witam nie mogę się zdecydować na samochód najpierw miał być opel vectra potem volvo v50 teraz Alfa 159 na forum nie ma dużo tematów na o Alfie 159 i dlatego proszę jak zwykle o poradę bardziej doświadczonych Formowiczów. Samochód ten ma piękny wygląd niesamowity przód no i ogólne wykonanie podoba mi się najbardziej ze wszystkich jakie dotąd zamierzałem kupić , ale nie jestem pewien jak cenowo z częściami jak awaryjna jest ta Alfa no i ogólne informacje co i jak , czy jest pasek czy łańcuch , aha mam jeszcze zamiar wstawić jej chipa w Berlinie który podrasuje ją do 180KM także z góry dzięki za odp i pozdrawiam.
Anubis
Anubis1977
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

23 Lip 2010, 17:15

ogólnie 159 to naprawde udany model, chociaż kiepke przyciężkawy :) z awaryjnością problemów nie powinno być ponad miarę, np w raportach dekry auto plasowało się zazwyczaj w czołówce, a i użytkownicy na forach specjalnie nie narzekają. koszta części podobnie do innych marek.

silniki JTD to ogólnie ścisły top w kategorii diesel :) jeżdzą na nich fiaty, alfy, lancie, ople, saaby no i wychodzi na to że użytkownicy są zadowoleni. silnik jest na pasku.

swoją drogą 159 to dość ciężki kawał bryki - bez tego chipa auto nie bedzie powalać osiągami, dlatego nie myślałeś może nad 2.4, albo świetnym 1750 TBi ??
hesus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia
Auto: Is200

23 Lip 2010, 17:24

Jasne że myślałem nad większym motorem ale wtedy to już cena nie dla mnie ja chce tak do max 45 może 50 koła a czym więcej pod maską to i cena jest większa niestety ale po przeróbce do 180 KM nie powinno być źle no i chip kosztuje mnie ok 400 euro także 150 KM jak narazie musi mi wystarczyć , dzięki za odp może inni się wypowiedzą co na ten temat sądzą :)

[ Dodano: 24 Lipiec 2010, 10:03 ]
Co to nie ma wielu znawców Alfy każda odp podpowiedzi się przydam poradźcie na co zwrócić uwagę przy zakupie tego samochodu czekam wszystkie odp mile widziane

[ Dodano: 24 Lipiec 2010, 10:04 ]
Co to nie ma wielu znawców Alfy każda odp podpowiedzi się przydam poradźcie na co zwrócić uwagę przy zakupie tego samochodu czekam wszystkie odp mile widziane

[ Dodano: 24 Lipiec 2010, 10:09 ]
hesus, Siemka Hesus dzięki za odp wiesz nie jestem wielkim znawca motoryzacji ale możne pomożesz mi na co mam szczególnie uważać przy zakupie tejże Alfy rocznik 2006 2007 jeszcze raz dzięki Alfa 159
Anubis
Anubis1977
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin