Alfa Romeo Giulietta - blokada sprzęgła i kontrolka immobilizera

21 Mar 2024, 22:50

Witam
Dziś wjeżdżając na podjazd samochód nagle zgasł. Przez chwilę wyświetlała się kontrolka samochodu z kłódką jak wyczytałem może mieć to coś wspólnego z immobilizerem Jednak martwi mnie fakt, że wystąpiła blokada sprzęgła tzn. nie wraca do normalnej pozycji Samochód odpala jednak przez sprzęgło nie da się wrzucić biegu Czy ktoś miał podobny problem?
Nie mam jak na razie skontaktować się z mechanikiem więc szukam pomocy na forach Z góry dziękuję za wszystkie informacje!
A1ekM1ch
Obserwowany

• 24 Mar 2024, 10:42

Raczej kontrolka od immo nie ma nic wspólnego ze sprzęgłem. Tu wygląda na to że masz ewidentnie jakiś problem mechaniczny z samym sprzęgłem.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Największy rozpraszacz kierowcy? Jazda na zderzaku
      Co najbardziej rozprasza kierowców podczas jazdy? Brytyjscy kierowcy twierdzą, że jest to widoczny we wstecznym lusterku samochód, który jedzie zbyt blisko nich. Jazda na zderzaku to problem również ...