Alfa Romeo GTV na pierwsze auto

20 Lut 2011, 19:34

Witam, mam pytanie do posiadaczy tego modelu - jak jest z awaryjnoscia gtv-ki? Mam 18lat i chce kupic jakies ciekawe auto, a masowki japonskie ani niemieckie kloce pokroju golfa mnie nie interesuja. Mam slabe wyobrazenie, wiec jakbyscie mogli przedstawic mi naprawy w ciagu miesiaca, czyli cene, bez paliwa? :)
Porsche_lover
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

21 Lut 2011, 11:35

Popieram twoja teorie, że niemieckie i japońskie nigdy nie dorównają Alfie. Też kilka tygodni temu rozglądłem sie za tym samochodem ( w wersji spider), ale nie będzie mnie stać na karmienie tego auta, więc jak narazie sobie odpuściłem, bo nawet motor 2.0 TS spali bezproblemu powyżej 10 litrów. Ale dalej marzę o tym samochodzie. A co do awaryjności to jak kupisz model w dobrym stanie ( min 15 tys zł) i będziesz o niego dbał i regularnie wymieniał wszystko co niezbędne ( olej, rozrząd itp) to ta piękna włoszka nie sprawi Ci wielu kłopotów. Silnik 3.0 V6 jest ponoć najmniej awaryjny spośród całej gamy, ale tam spalanie jest ogromne. Ale takie auto kupuje się sercem a nie rozumem, zresztą jak każde włoskie auto;p :wink:
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Stelvio - SUV-em klasy premium
    Pierwszy SUV w przeszło 100-letniej historii włoskiej marki. W Stelvio przestronność i wymiary samochodu sportowo-użytkowego idealnie harmonizują z cechami charakterystycznymi dla marki. Linia nadwozia odzwierciedla bezkompromisowe ...