Alkomat - jakimi kryteriami kierować się podczas wyboru?

30 Maj 2019, 19:13

poczytaj temat a zobaczysz jakie są polecane alkomaty. Ja np polecałem alkohita. Jest wybór z kilku modeli. Wszystko zależy od Twojego budżetu.
mazi88
Początkujący

Miejscowość: Kuźnia

30 Lip 2019, 21:46

Masz u siebie jakiś konkretny model na myśli? Czy może masz taki u siebie?
Funriel
Początkujący

Prawo jazdy: 17 07 1970
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

11 Wrz 2019, 08:49

W sumie warto posiadać alkomat. W końcu 0,2 promila to już wykroczenie i możemy mieć ogromne problemy, więc lepiej po imprezie sprawdzić stan trzeźwości. Jeśli chodzi o model alkomatu to według mnie lepiej kupić coś z wyższej półki, ponieważ są o wiele dokładniejsze. Aby zmotywować do posiadania alkomatu i nie wsiadania pod wpływem wystarczy poczytać co grozi nam za jazdę po alkoholu. Myślę, że posiadając taką wiedzą dwa razy sprawdzimy nasz stan trzeźwości.
Bolek999
Obserwowany

20 Wrz 2019, 22:48

dobrze prawisz. Polać Ci. :)
alkomat to nie jest zła rzecz. Trzeba mieć tylko dobre urządzenie. Alkohit kiedyś wygrał test w gazecie Motor i miał wyniki podobne do policyjnego.
mazi88
Początkujący

Miejscowość: Kuźnia

02 Mar 2020, 18:42

Jak szukacie porządnego alkomatu sprawdźcie sklepy w których mają ich duży wybór. Mi pomogli wybrać alkomat, jestem bardzo zadowolony. Jak nie jesteście obeznani w temacie to pewnie chętnie pomogą ;)
jan866
Nowicjusz

22 Lis 2022, 22:48

Zgadzam się z przedmówcą Marek99. Posiadam właśnie ten model al8000 i szczerze mówiąc, nie potrzebuję nic z wyższej półki. Oczywiście, przynajmniej raz w roku przeprowadzam odpowiedni serwis mojego alkomatu, żeby mieć pewność, że poprawnie działa 8)
Marc00
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[C] Cruze 1,8 / Elantra V 1,6 / 3 II 2,0 / Fluence 2,0
    Podstawowe kryteria zestawienia: - sedan segmentu C - silnik benzynowy o mocy około 140KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2011 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Chevrolet Cruze 1,8 - 141KM - Hyundai ...