Alkomaty jednorazowe - czy warto?

31 Sty 2016, 12:57

Robię dokładnie tak, jak Maciek77 - do najbliższego komisariatu. Podejście się zmienia na nieco przyjaźniejsze obywatelowi. Bywałem w Krakowie z 6-7 lat temu i zdarzało się, że musiałem się "przetestować". Kilka razy usłyszałem, że nie mają ustników.... No ale na wakacjach ostatnio w Krynicy Zdrój panowie na komendzie nie mieli problemu z tym, żeby sprawdzić stan trzeźwości. Mnie się zdarza bardzo rzadko taka potrzeba, dlatego wybieram opcję 'najbliższa komenda'.
Forumowicz
Aktywny

Prawo jazdy: 01 01 1980
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Opel Vectra
Silnik: 2,2 16V 155KM direct
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

01 Lut 2016, 09:53

Wracając do pytania o temp. przechowywania, na stronie producenta alkohit: "Alkomat nie powinien być przechowywany w temperaturze wyższej niż 40ºC oraz nie powinien być wystawiany na długotrwałe działanie promieni słonecznych. "
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40

30 Sie 2017, 13:09

Jednorazówki są okej ale nie na dłuższą metę. Bardziej bym się kierował w stronę zwykłych alkomatów i sprawdzonych. Od dłuższego czasu korzystam z alcovisor dokkładnie no i nie miałem jeszcze z nim problemów a działa okej.
Venas
Obserwowany

Auto: Astra 3

14 Gru 2017, 15:47

Ja nigdy nie używałem jednorazowych, radzę lepiej kupić jeden a porządny za około 300-400zł i mieć spokój. Teraz takie można kupić nawet z bezpłatną 2 letnią kalibracją bez limitu. Przykładowo AF-35 Premium.
Maniek3322
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

09 Kwi 2018, 22:19

u mnie w pracy mamy alkomaty z Alkohita. Jest w nich darmowa kalibracja chyba przez rok więc spokojnie można dmuchać nawet kilka razy dziennie :)
Jest lejek więc jest to również higieniczne rozwiązanie i nie trzeba martwić się brakiem ustnika
mazi88
Początkujący

Miejscowość: Kuźnia

10 Kwi 2018, 15:47

U mnie w firmie używamy AlgoDigitalOne. Różni się tym, że np. ma jeszcze cyfrowy wyświetlacz, a nie tylko diody. W dość fajnej cenie można kupić, gdzie także mamy darmową kalibrację :ok:
Ostatnio edytowany przez ArteK, 10 Kwi 2018, 16:06, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin pkt VIII.1
Rocket33
Obserwowany

Auto: Audi A4 B6
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowa EkoJazda
    Jak jeździć ekologicznie i ekonomicznie zimą? Zasady są te same o każdej porze roku, ale w trudnych warunkach pogodowych, niskich temperaturach mają jeszcze większy wpływ na bezpieczeństwo wszystkich uczestników ruchu ...