Allfa 147---Leon---volvoS40---Astra II

02 Wrz 2014, 21:03

Witajcie ponownie.
Przypominam że jestem założycielem tego tematu i zastanawiałem się nad wyborem auta. ;D
bardzo mnie wciągnęła wasza dyskusja i bynajmniej nie mam zamiaru jej przerywać.

Kupiłem Opla Astrę II 1,6 16 V + (taka akurat mi si trafia w niezłym stanie).
Z AR zrezygnowałem - chyba jednak mam zbyt płytką kieszeń i zbyt mało doświadczenia w motoryzacji - następna będzie AR ;D

Mam pytanko.
Silnik w moim nabytku pracuje generalnie bardzo ładnie.
Jedna rzecz mnie jednak niepokoi - podczas ruszania (szczególnie na wstecznym i na pierwszym biegu) - odczuwalne jest lekkie szarpanie i tak jakby "drżenie silnika" - dalej pięknie.

Spotkał się ktoś z czymś takim? Diagnosta na stacji powiedział mi żeby się nie przejmować "może ten silnik po prostu tak ma" ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Co o tym sądzicie?
Qendi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Astra II
Silnik: 1,6 16V 100 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
0

02 Wrz 2014, 21:06

Może pasek na wykończeniu? Często strzelały. A nawet jak nie pasek to i tak radzę wymienić.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

02 Wrz 2014, 21:09

Qendi napisał(a):Mam pytanko.
Silnik w moim nabytku pracuje generalnie bardzo ładnie.
Jedna rzecz mnie jednak niepokoi - podczas ruszania (szczególnie na wstecznym i na pierwszym biegu) - odczuwalne jest lekkie szarpanie i tak jakby "drżenie silnika" - dalej pięknie.

Spotkał się ktoś z czymś takim? Diagnosta na stacji powiedział mi żeby się nie przejmować "może ten silnik po prostu tak ma" ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Co o tym sądzicie?

Bardzo chętnie Ci pomożemy ale to odrębny raczej temat do działu problemy techniczne... Wolę tu nie wskakiwać z "OT".

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993
0

02 Wrz 2014, 22:01

Zakładam zatem nowy temat - dzięki
Qendi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Astra II
Silnik: 1,6 16V 100 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
0

02 Wrz 2014, 22:04

A ten zamykam
Koniu
Forumowicz VIP

Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie wyjechać z zaspy śnieżnej?
    Padający śnieg w połączeniu z wiejącym wiatrem powoduje powstawanie zasp śnieżnych, głównie na poboczach dróg. Jazda przez zaspy wymaga wysokich umiejętności i odpowiednio przygotowanego samochodu. Pojawiające ...