Alternatywa dla Corolli XII

31 Lip 2021, 18:27

Cześć,
poszukuje auta, które zastąpi moje obecne - nie mam siły już do niego dokładać. Upatrzyłem sobie nową Toyote Corolle. Wypisałem sobie też potencjalną konkurencje dla tego auta - szukam w rocznika 2016+. Czy możecie podpowiedzieć co mogłoby konkurować z tym autem?
Alternatywa dla Corolli XII
Tomo_2
Początkujący

Zdjęcia: 2
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.8 125KM 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

31 Lip 2021, 20:02

Alternatywą dla 132 konnej corolli (lub hybrydy) ma być zarówno 95 konne tipo jak i 245 konny lexus?
Między najdłuższym a najkrótszym autem jest 50 cm różnicy. Zdajesz sobie sprawę jak to fizycznie wygląda? Przepaść, warto zdecydować czego tak naprawdę potrzebujesz.
Na początek wywaliłbym z zestawienia insignię z tych roczników, choroby wieku dziecięcego mocno dają się we znaki (jeździłem taką przez 2 lata)
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

31 Lip 2021, 20:40

Hej,
No tak - generalnie chodzi mi o jakieś auto, które mogłoby być ciekawe :). Generalnie chodzi o niezawodność, oszczędność, bagażnik, wygłuszenie przy prędkościach 120-140.
Tak czy siak przejrzałem listę jeszcze raz i wrzuciłem w 1szym poście aktualizacje.
Tomo_2
Początkujący

Zdjęcia: 2
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.8 125KM 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

31 Lip 2021, 22:09

Teraz z innej strony - nie podajesz konkretnych wymagań i wrzucasz listę aut "które ci się podobają". Logiczne, że auto najwyższej klasy (w tym przypadku mazda 6) wykasza całą konkurencję w każdym aspekcie oprócz spalania (a to już wynika z gabarytu). Mazda będzie największa, najwygodniejsza, zwykle najlepiej wyposażona
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus IS Sriracha Red ze złocistymi płatkami
    Z okazji amerykańskiej premiery nowej wersji sedana IS, Lexus przygotował wyjątkowo pikantną stylizację tego modelu, w żartobliwy sposób nawiązującą do jednej z najostrzejszych odmian sosu chili. Auto prezentowane ...