Alternatywa dla S6.

23 Lut 2012, 22:31

Witam,

Proszę o pomoc w wyborze odpowiedniego auta bo nic mi nie przychodzi do głowy.

Potrzebuje auta w przedziale 15-30tys i mam niewielkie wymagania, przede wszystkim ma być szybkie, niepozorne i kombi.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to S6 C5 ale tego nie chce, ma ktoś jakieś propozycje innych aut? Patrzyłem też passaty w8 ale słyszałem że mają one średnią opinię, są też e klasy amg ale opinia o nich też jest różna, ma ktoś jakieś doświadczenie lub może jakieś inne auta tego typu?

Może ktoś z forumowiczów chce sprzedać coś podobnego.
TonnyCL600
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Auto: Mercedes CL600 W215 367KM

23 Lut 2012, 22:50

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
hmm?

Troche ponad budzet, ale ciezko z Legacy mocnym w tej budzie do 30k zl...

Jeszcze Outback do tego.

No Passat W8 to koszmarnie drogie czesci jak chodzi o silnik i osprzet, Mercedesy AMG tez w serwisie do tanich nie nalezy, tym bardziej ze za 30k zl to bedzie taki sobie AMG po dzwonie i itp. W210 AMG po FL nie wiem czy naprawde zdrowa sztuke za 30k zl bys wyrwal, te sprowadzana z Niemiec co mozna znalezc na allegro to sa pol zlomy.

Najbardziej niepozorne i pewne do 30k zl to bedzie Mondeo ST220:
Tylko ze silnik taki sobie jak chodzi o moc(ale ciezko bedzie za 30k zl zalezc 300km+), do tego w Subaru masz perfekcyjny naped 4x4 i duzo lepsze prowadzenie, czego w Mondeo nie ma.

Accord tez jest:
... silnik tez nie za mocny, do tego Accord slynie z wrecz kijowego prowadzenia przy wyzszych predkosciach.

540...
Pewnie kepac jakich malo. :D
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ta juz ok wyglada, ale patrzac na stan foteli, to przebieg razy dwa. Bezwypadkowa to tez nie jest, zdjecie nr 2 - widac lekko zle spasowana maske.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

23 Lut 2012, 23:24

Jestem za mondeo.W tej cenie bez problemu znajdziesz fajny egzemplarz.Tyle,że mondeo nie ma 300 km,tak jak poprzednik napisał.Co do prowadzenia to jak na przednionapędowe kombi, to nie jest zle.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

23 Lut 2012, 23:57

Dzięki wielkie,

Do mondeo nic nie mam nie jestem też uprzedzony do fordów ale trochę za słabe, z eska dostał by baty.

Co do bmw to nawet się zastanawiałem nad czymś z serii 5 e39 ale wstyd się przyznać nie wiedziałem że są one w kombi, teraz jak popatrzyłem fotki to faktycznie jeździ ich trochę i poważnie się nad nią zastanowię.

Podobają mi się te subaru zwłaszcza legacy tylko trochę drogie i fajnie że mają napędy na obie osie.

Ogólnie zależy mi na tym aby auto było sprawne pod względem technicznym, szpary czy są równe to mi rybka może być nawet obite trochę a przetarcia foteli też mnie nie zrażają, może ich wcale nie być.

Serwis S6 to jakieś żarty, za katalizatory w serwisie chcą prawie 10 tys. do auta wartego 30tys. a jak urwałem koło to powiedzieli że tego nie zrobią ale proponują odliczenie średniej wartości uszkodzonego auta od ceny nowego które mogę sobie wybrać.

A co myślicie o Volvo V70R? Też ma napęd na obie osie i całkiem niezłe osiągi.
TonnyCL600
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Auto: Mercedes CL600 W215 367KM

24 Lut 2012, 00:16

Do propozycji dorzucę Alfę Romeo 156 GTA 3,2 V6 250KM - pięknie brzmi i jedna z najlepszych V-szóstek na rynku
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Lut 2012, 17:45

No bo Audi S, Mercedesy AMG, Passat W8, czy BMW serii M, to sa chore koszty jak chodzi o eksploatacje, nawet nie ma co myslec o takim 10 latku za 30k zl, zreszta zadbanego takiego 10 latka nie kupisz za 30k zl. :D A jak kupisz kapcia, to bedzie wiecej stal niz jezdzil.

No a Legacy czy Outback, sa dosc drogie, ale to sa super autka na ktore jest na dodatek popyt jak chodzi o zadbane...
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo - niskie koszty utrzymania
    Nowa generacja Volkswagena Polo, która pojawiła się w polskich salonach, wyróżnia się najwyższym poziomem bezpieczeństwa (tytuł Best in Class 2017 przyznany przez Euro NCAP), bardzo obszernym wnętrzem oraz najbardziej ...

24 Lut 2012, 19:41

dzida napisał(a):Do propozycji dorzucę Alfę Romeo 156 GTA 3,2 V6 250KM - pięknie brzmi i jedna z najlepszych V-szóstek na rynku

Nooooo, GTA cięzko ładne złapać ale 2,5 w zupałności wystarczy. :roll: Kocham alfettę więc bym ją brał :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet