Alternatywa dla volvo d5

15 Maj 2020, 12:29

Witam szanowne grono

Zwracam się do Was z głupią prośbą... jestem na etapie zakupu auta do 15k. Bardzo chciałbym kupić volvo (s40, s60 lub c70) koniecznie d5 i w manualu. Niestety w kraju w którym mieszkam, jest ich bardzo mała ilość na rynku (w chwili obecnej tylko automaty lub inne wersje silników) i od dłuszego czasu nie mogę znaleźć tego czego szukam. O automatach naczytałem się zbyt wielu niepochlebnych opini, że są awaryjne te skrzynie.. więc na automat się raczej nie zdecyduje. Powoli kończy mi się czas i nie mogę dalej czekać na "księcia z bajki", z tego powodu chciałbym Was zapytać o radę, jaką alternatywe polecacie dla volvowskiej d5. Bardzo mi zależy by auto nie należało do awaryjnych i miało mocną i wytrzymałą jednostkę. Kiedyś miałem volvo s60 d5 z 2005r i byłem bardzo z niego zadowolony. Z góry dziękuję za poświęcony czas i każdą odpowiedź. Pozdrawiam.
Śledziu
Obserwowany

15 Maj 2020, 12:51

W203 C220/270 CDI
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

15 Maj 2020, 14:12

BMW e46/e39 3.0d
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo V90 Cross Country w zimie
    Volvo V90 Cross Country powstał, by stawić czoło trudnym warunkom drogowym i pokonywać oblodzone i zaśnieżone szosy. Do tego miał być duży i komfortowy. Trzeba przyznać, że udał im się ten zabieg! Sami Szwedzi przyznają, ...
    Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...