Alufelgi - Audi A4

18 Maj 2008, 12:02

Witam mam samochód Audi A4 Sedan 2005 rok. Potrzebuję do nich jakiś fajnych szerokich laczy z aluskami. I tu rodzi się pytanie czy felgi 18 nie będą za duże??
viini666
Nowicjusz

Miejscowość: Kwidzyn

18 Maj 2008, 23:24

Kolego oczywiście jeszcze jaką oponkę byś chciał do tego. 18 na pewno nie będą za duże. Na chociażby allegro jest wiele 18-nastek, właśnie dla A4. Jeśli tego mało, znajdziesz nawet 19 :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

01 Mar 2011, 21:45

mam dla ciebie ładnę alufelgi 17 piecioramienne jak będziesz zainteresowany to pisz [email widoczny po zalogowaniu]
adamos812
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpackie

02 Mar 2011, 09:29

Tu masz jakie powinny być 225/45/17 225/40/18 235/35/19 no i trzeba się liczyć z tym, że im większe koła tym większe opory toczenia i co za tym idzie spalanie też troszkę większe. No i na niskim profilu trzeba niestety uważać na naszych drogach.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Jak działa napęd AWD-i w hybrydach Toyoty?
    Elektryczny napędem na cztery koła AWD-i całkowicie różni się od tradycyjnych napędów 4x4 pod względem konstrukcji i zasady działania. Wyjaśniamy, jak AWD-i jest zbudowany, jakie daje korzyści i dlaczego pojawia ...