Amerykańskie światła DRL Toyota Camry

20 Sie 2018, 12:00

Witam, mam pytanie odnośnie mojej Toyoty. Samochód jest sprowadzany ze Stanów i jest to dokładnie Camry LE 2003r. Posiadam w niej światła do jazdy dziennej DRL i szperałem troszeczkę na internecie by znaleźć odpowiedź na moje pytanie, lecz nigdzie nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Czy mogę używać DRL jako świateł do jazdy dziennej w Polsce? Po uruchomieniu ich, zaświecają się żarówki na przednich lampach i są to żarówki do świateł drogowych (długich) ale świecą one na moje oko na ok. 30-35% swojej mocy. Czy mogę ich używać zamiast świateł mijania w pogodny dzień?
md0809
Obserwowany

21 Sie 2018, 07:06

Ale rozumiem że są zrobione z modułem tak jak powinno być? jeżeli tak to moim zdaniem mozesz używać ich jako świateł dziennych, co prawda nie bedzie to homologowane ale myślę że nikt się czepiać nie będzie. Mądry nic nie powie a głupi pomysli że tak ma być
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
    Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...