Amerykańskie V8 do 30 tys.

15 Cze 2013, 14:18

Z c4 nie miałem do czynienia jako właściciel tylko znajomy miał dwie sztuki w tym ZR1, i z tego co się orientuje nie było żadnych problemów z częściami. Takie tematy jak klocki, tarcze amory praktycznie od ręki.
Po za tym weź pod uwagę że to jest jeden z najbardziej popularnych samochodów sportowych w USA więc nawet jeżeli czegoś nie dostaniesz tak na szybko to sobie sprowadzisz.

P.S.
Jeżeli weźmiesz pod uwagę że to nie jest zw serwisie Golf to będzie ok. Do oglądania zabierz kogoś kto się nie zajara i chłodnym okiem zweryfikuje stan tech.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

15 Cze 2013, 15:59

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to nie golf. Rozglądałem się już trochę po sklepach internetowych i faktycznie większość elementów eksploatacyjnych jest dostępna od ręki.
Na nieprzewidziane wydatki, ewentualne ,,dopracowanie" samochodu mam przeznaczone ok 8 tys. jednak był bym rad gdyby jak najwięcej z tego budżetu zostało w mojej kieszeni.
No właśnie obowiązkowo wezmę ze sobą kogoś kto chłodnym okiem spojrzy na samochód. O ile zawsze umiałem podejść do zakupu bez emocji to w tym wypadku będzie to trudne.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

19 Cze 2013, 21:26

świetny wybór- ktoś wreszcie mysli o porządnym aucie, a nie o pudełku na kołach.

Muscle car do 30 tys. to albo końcowka lat 70 - tylko sa slabe, maja malo koni, a duzo pala albo koncowka lat 90 max do 2003 roku - tylko troche sa malo ciekawe stylistycznie i rzadko trafiaja sie V8. Reszta - czyli starsze albo nowe po 2005 - czyli reprezentujace klase w tej cenie to niestety zlom.

Jeśli jednak nadal się wachasz to mam kilka innych ciekawych propozycji - które nie zrujnują twojej kieszeni jak corvette a dadza sporo frajdy. Co prawda to nie muscle cars, ale kopa maja niezlego i silniki w sumie identyczne - robione na jednej tasmie.

1. Chevy Trailblazer SS - tak, to SUV wielkości Grand Cheerokee, ale ma pod maska engine Corvette - 6.0, sportowe zawieszenie, tylni naped. Do niedawna trzaskali go jeszcze w rosji w kaliningradzie, wiec czesci jest pod dostatkiem

2. Dodge Magnum - niezle sportowe kombi na bazie Chryslera 300 C,wiec naprawia Ci go wszedzie, masz pełny dostep do czesci, masz do wyboru 5,7 i 6.1 V8, więc jest co wybierać.

3. Dodge Dakota do 2004 roku- Pickup wielkosc navary z 5.9 litra pojemności. Killer mustangów V6 robionych przed 2005 r - nowsze stangi V6 tez maja z nim problem !

4. ewentualnie mustang/camaro do 2003/2004 roku - tylko mi osobiscie srednio sie podobaja

do kazdego z tych aut zamontujesz spokojnie gaz, wezmiesz znajomych bo maja wiecej miejsca i nie zrujnuja Ci kieszeni.
mike546
Obserwowany

Auto: Dodge Durango
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...