Amortyzator.

16 Maj 2011, 07:31

Cze,mam pytanie jaki powinienem kupić amortyzator do swojej Ibizy 6L 5D żeby nie wymieniać sprężyn.Bo z tyłu wylał mi się olej z jednego i nie wiem jaki powinienem kupić bo się nie znam. :oops:
Mógłby ktoś pomóc,albo dać może linka do jakiejś strony co mogę kupić nowy??
Turbodymomen
Początkujący

Miejscowość: Mielec
Prawo jazdy: 14 07 2009
Auto: Ibiza 1.2 12V

16 Maj 2011, 08:37

Jak pójdziesz do sklepu to na pewno doradzą jaki masz kupić w sensie żeby pasował a markę wybierzesz sobie sam. No i amortyzatory wymienia się parami nie pojedynczo.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

16 Maj 2011, 11:53

witaj,

przedmówca ma rację, powinno wymieniać się amortyzatory parami (tzn na jedną oś - przednią i/lub tylną). co do marek - polecałbym Ci Sachsa, Kayabe (KYB) badz TRW, maja produkty naprawde wysokiej jakosci. proponuje byś zapoznal sie z oferta w jakims sklepie internetowym, np tutaj masz amortyzatory do seata i zadzwonił - jeśli się nie znasz warto skonsultować się z obsługą, byś później nie musiał zwracać źle dobranych amorów.

pzdr.
Ostatnio edytowany przez Marian27 27 Maj 2011, 09:37, edytowano w sumie 2 razy
Marian27
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

26 Maj 2011, 20:35

Witam mam problem z moim autem peugota boxera na gwarancji i przy mocnym skręcie w l lewo lub w prawo zaczyna rzucać samochodem diagnostyke sprawdziłem na ścieźce jest wszystko ok jaka może być przyczyna diagnosta powiedział żeby sprawdzić teleskopy Mpersona z przodu bo to może miec wpływ na takie zachowania czy ktoś sie z tym spotkał bo mówi że na górze może być wybite łożystko w gnieżdzie ale teleskop nie cieknie prosze o szybką odp a także przepraszam że wcinam sie w czyiś temat
jestem jaki jestem
piaseczek
Nowicjusz

Miejscowość: radom

26 Maj 2011, 21:19

Możliwe że łożysko w poduszce mocowania Macphersona jest wybite i przy określonym skręcie jest luz co może powodować drgania lub pukanie.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

03 Sie 2011, 13:18

Sprawdź też wahacz,bo może być wybity i dlatego występuje pukanie. Co do amortyzatora,to zależy jaki budżet posiadasz. Nie polecam kupować zamienników,bo to strata pieniędzy,jeżeli już to lepiej kupić coś dobrego i markowego.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator LPG
    Kkalkulator pozwala obliczyć szacunkową różnicę w kosztach eksploatacji samochodu w zależności od zasilania silnika benzyną, a gazem (LPG). Na podstawie danych wprowadzonych do formularza obliczymy przyblizony czas ...
    EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
    Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...