Antena ANT1 OFF i ANT2 ON - Seat Leon 2

24 Lut 2020, 18:21

Witam posiadam Seata Leona 2 po lifcie z radiem rcd-310. Problem jest w tym że radio nie odbiera sygnału antenowego. Po wejściu w menu jest napisane ANT1 OFF, ANT2 ON. Po wjeździe do miasta w którym są nadajnik radio w miarę odbiera niektóre stacje lecz po wyjeździe jest tylko szum. Radio wyjmowałem żaden kabel nie był wypięty. Proszę o pomoc

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Adam2107
Nowicjusz

24 Lut 2020, 23:36

Powinny być dwie anteny podłączone, czy tak było? One są chyba aktywne więc każda z nich ma osobne zasilanie i być może przy jednej nie ma tego zasilania przez to masz tą pierwszą nie działającą.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

24 Lut 2020, 23:48

Jak to dwie anteny. Z tyłu radia przychodzi jeden kabel który ma taką przejściówke na 2 złącza które podpięte są do radia. Wszystko jest oryginalne nic nie zmieniane
Adam2107
Nowicjusz

26 Lut 2020, 18:25

Ok, teraz widzę że masz tam adapter antenowy który dzieli sygnał na dwa wejścia. Jak na jednym wejściu jest sygnał, a na drugim nie ma to wygląda na to że jest on uszkodzony w środku. Zerwany jakiś kabel on jest z tyłu przy radiu więc pewnie się tez nagrzewa i być może jakieś luty puściły nie wiem jak to jest dokładnie w środku zbudowane ale widziałem na zdjęciu że można go otworzyć :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

26 Lut 2020, 18:31

Otwierałem go w środku wygląda jak nowy. Też miałem przypuszczenia że to to więc zamówiłem na allegro przejściówke lecz po jej zamontowaniu obydwie anteny są "off".
Adam2107
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przyczyny dymienia z rury wydechowej w dieslu
    Czy mając samochód z silnikiem wysokoprężnym (diesla) narażeni jesteśmy na dymienie z rury wydechowej? To pytanie pewnie zadaje sobie nie jeden właściciel diesla Postaram się opisać jakie są przyczyny dymienia z rury ...