Witam posiadam Seata Leona 2 po lifcie z radiem rcd-310. Problem jest w tym że radio nie odbiera sygnału antenowego. Po wejściu w menu jest napisane ANT1 OFF, ANT2 ON. Po wjeździe do miasta w którym są nadajnik radio w miarę odbiera niektóre stacje lecz po wyjeździe jest tylko szum. Radio wyjmowałem żaden kabel nie był wypięty. Proszę o pomoc
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Powinny być dwie anteny podłączone, czy tak było? One są chyba aktywne więc każda z nich ma osobne zasilanie i być może przy jednej nie ma tego zasilania przez to masz tą pierwszą nie działającą.
Jak to dwie anteny. Z tyłu radia przychodzi jeden kabel który ma taką przejściówke na 2 złącza które podpięte są do radia. Wszystko jest oryginalne nic nie zmieniane
Ok, teraz widzę że masz tam adapter antenowy który dzieli sygnał na dwa wejścia. Jak na jednym wejściu jest sygnał, a na drugim nie ma to wygląda na to że jest on uszkodzony w środku. Zerwany jakiś kabel on jest z tyłu przy radiu więc pewnie się tez nagrzewa i być może jakieś luty puściły nie wiem jak to jest dokładnie w środku zbudowane ale widziałem na zdjęciu że można go otworzyć
Otwierałem go w środku wygląda jak nowy. Też miałem przypuszczenia że to to więc zamówiłem na allegro przejściówke lecz po jej zamontowaniu obydwie anteny są "off".
Jak wypożyczyć samochód tanio i szybko we Wrocławiu? Wrocław to jedno z największych i najbardziej zabytkowych miast w Polsce, które przyciąga zarówno turystów, jak i przedsiębiorców. Niezależnie od celu wizyty, posiadanie własnego środka transportu ...
Przyczyny dymienia z rury wydechowej w dieslu Czy mając samochód z silnikiem wysokoprężnym (diesla) narażeni jesteśmy na dymienie z rury wydechowej? To pytanie pewnie zadaje sobie nie jeden właściciel diesla Postaram się opisać jakie są przyczyny dymienia z rury ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.