Antena "płetwa rekina" + wzmacniacz sygnału

30 Gru 2019, 14:33

Cześć,
Chciałem sobie założyć płetwę do mojej Yariski I zamiast zwykłej anteny. Przeczytałem kilka wątków na innych forach i większość osób pisało że odbiór sygnału był gorszy niż przy tradycyjnej antenie. Nikt jednak nie pisał o połączeniu takiej anteny że wzmacniaczem. Czy takie rozwiązanie ma sens? Ewentualnie czy droższa/lepsza antena będzie lepiej działała

Chcę zmienić antenę na płetwę bo stara jest już w strasznym stanie, nie tylko sama antena ale mocowanie także. Podstawa odkleiła się od dachu i jest tam szpara na kilka milimetrów. W dodatku w tym miejscu blacha na dachu dość łatwo się wygina i obawiam się że po wymianie anteny po jakimś czasie zrobi się to samo co teraz.
TexonBikes
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Gru 2019, 16:02

Takie rozwiązanie ma sens ale raczej sygnał nie będzie lepszy niż z bata który masz teraz. Moim zdaniem używając wzmacniacza z płetwą rekina osiągniesz poziom sygnału podobny do obecnego.

Najlepiej taką płetwę kupić od innej Toyoty oryginalną bo te tanie dostępne na allegro nie są najlepsze. Wtedy jak dołożysz wzmacniacz to jest szansa że będzie lepiej niż na obecnym baciku.

Mając do wyboru zamiennik płetwę rekina, a taki bat jak masz teraz wybrałbym bat plus wzmacniacz.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

30 Gru 2019, 17:11

Sygnał jest dobry, chodzi mi o to żeby nie był gorszy z płetwą. A tak jak pisałem, chcę wymienić bo wydaje mi się, że będzie to trwalsze rozwiązanie, no i lepiej wygląda :)
TexonBikes
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Sty 2020, 17:27

TexonBikes napisał(a):Sygnał jest dobry, chodzi mi o to żeby nie był gorszy z płetwą
Jak dasz wzmacniacz sygnału to nie powinien być gorszy od tej oryginalnej anteny w formie bacika :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Volkswagena cross up!
    Volkswagen rozszerza ofertę samochodów cross o nowego członka New Small Family, o cross up!. To miejskie auto pojawi się na rynku już latem i obok CrossPolo, CrossGolfa i CrossTourana będzie czwartym zindywidualizowanym ...
    Nowa generacja Lexusa IS pierwsze oficjalne zdjęcia
    Światowa premiera całkowicie nowego Lexusa IS będzie miała miejsce 15 stycznia 2013 roku na Salonie Motoryzacyjnym w Detroit. Na rynku europejskim nowy model dostępny będzie między innymi w wersji IS 250 oraz w wersji IS ...