AntyPollution Fault peugeot 206 cc 1.6 benzyna 2002

02 Sie 2020, 20:49

Witam,
Problem jak w temacie, świeci się kontrolka check engine i błąd Antypollution fault. Dodam, że samochód stał od 7 lipca na podwórku gdyż nie przeszedł przeglądu a dopiero stanął na koła 27 lipca. Wczoraj czyli 1 sierpnia pojechałem na dłuższą trasę i pojawiła mi się kontrolka check engine i właśnie ten błąd. Stanąłem na poboczu, zgasiłem go i znów zapaliłem, kontrolka została jak i błąd ale samochód normalnie odpalił a też normalnie wchodzi na obroty tylko czułem, że chyba za wolno wchodzi na prędkości tak do 50km/h potem już było tak jak zawsze. Dlatego pytam co to może być
Dziękuje z góry za każdą odpowiedź,
Pozdrawiam
matrixdawid
Nowicjusz

• 03 Sie 2020, 09:23

Benzyna czy diesel? Ogólnie trzeba by się podłączyć pod komputer i odczytać błąd.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

03 Sie 2020, 09:27

Jest to Benzyna
    matrixdawid
    Nowicjusz

03 Sie 2020, 11:28

Antipollution wyskakuje praktycznie przy każdym błędzie związanym z mieszanka paliwa wiec teraz zgadywnaka jeżeli nie podłączysz pod kompa, możliwości jest wiele
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2.5 D-4D w Hiluxie Powerboost
      W Toyocie Hilux wzmocnione mogą być obydwa silniki Diesla, tj. 2.5D-4D i 3.0 D-4D. Ten pierwszy zyskuje 23 KM mocy (do 167 KM), oraz 67Nm momentu obrotwego (do 410 Nm). Silnik 3.0 D-4D w Hiluxie Powerboost będzie rozwijał ...
      Chevrolet Corvette C1
      Zupełnie inne oblicze ma natomiast Corvette C1. Pierwsza generacja legendarnego sportowego Chevroleta była dostępna wyłącznie ze zdejmowanym dachem. Miała być odpowiedzią na brytyjskie i włoskie kabriolety importowane po ...