Aplikacja na androida - przypominacz o przeglądach

17 Mar 2016, 21:25

Witam serdecznie,
Posiadam dwa auta z którymi do tej pory co roku, jak Pan Bóg przykazał jeździłem do serwisu, do przeglądu, gdzie "specjaliści" wzdłuż i wszerz przebadali mi autka i wymieniali co trzeba aż do czasu gdy zdałem sobie sprawę, z faktu, że w moim autoryzowanym serwisie pracują jeszcze większe łamagi niż ja, jeśli chodzi o motoryzację :P Ale to temat na inny wątek. Znajomy uświadomił mnie, że autoryzowany serwis posiada program, który na podstawie przebiegu lub okresu jaki minął od ostatniej wymiany przypomina o wymienieniu danej części (pasek, płyny etc.) + mechanik wizualnie tak samo jak podczas standardowego, corocznego badania technicznego sprawdza w jakim stanie jest samochód i co należy wymienić. Dlatego też wpadłem na pomysł, żeby samemu zadbać o okres przydatności poszczególnych części. Posiadam aplikację w swoim smartfonie, w której wpisuję swój aktualny przebieg podczas tankowania, to może istnieje jakaś aplikacja, która na tej podstawie, będzie mi przypominać o potrzebie wymiany poszczególnych części? A podczas corocznego badania technicznego mechanik dodatkowo przeegzaminuje wizualnie moje autka.
Czy ktoś z szanownych zgromadzonych spotkał się z takim programem na swojego smartfona?
Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam,
Szymon.
pasterz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 6-12- 0
Auto: Ibiza / Lupo
Silnik: razem 2,4
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Avalon testowana przez robota
    Toyota zwiększyła wydajność i bezpieczeństwo testów trwałości nowych modeli, zatrudniając do nich robota własnej produkcji. Robot wykorzystuje zaawansowane technologie zautomatyzowanej jazdy, w tym bardzo precyzyjny ...