Armstrong Siddeley Hurricane

03 Mar 2015, 15:55

Witam,mam na sprzedaż wspaniały i nie powtarzalny samochód jakim jest Armstrong Siddeley Hurricane. Jest to 2-drzwiowy 4-siedzeniowy kabriolet. Hurricany były produkowane w latach 1946-1953, w tym czasie powstało 2606 sztuk. Niewiele niestety przetrwało do dzisiejszych czasów. Napędzał go 6-cylindrowy, górnozaworowy, rzędowy silnik 2.3.
Samochód został profesjonalnie przygotowany do renowacji. Silnik został w pełni odremontowany. Karoseria została naprawiona, ogniska rdzy zostały usunięte. Została wymieniona całkowicie podłoga .

Hurrican jest z 1950 r , ma numer oryginalny ramy C 165270 kupiony został 6 lat temu na aukcji w Londynie i przywieziony do Polski , przez 3 lata poprzedni właściciel kompletował go w dodatki które poprawiają jego wartość finansową jak również historyczną, istnieje nawet możliwość zamówienia w Anglii oryginalnej tabliczki znamionowej do niego na podstawie zdjęcia ramy, według mojej wiedzy jest to jedyny egzemplarz w Polsce, był jeszcze jeden w tej wersji DP 16 ale został odrestaurowany i sprzedany do Anglii. Cena jaka mnie interesuje za Hurricana to 69 000zł. Jeżeli były by jakiekolwiek pytania to chętnie na nie odpowiem. W linku znajdują się zdjęcia samochodu w takim stanie jaki jest i jak będzie wyglądał po odrestaurowaniu.

https://plus.google.com/photos/11003928 ... 6797260801
masaj
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 08 1995
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Długo by wymieniać

04 Mar 2015, 13:40

Kupić nie kupię, ale przyznaję, że fajny rzadki pojazd :-)
fordsierra
Nowicjusz

Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Citroen Berlingo
Silnik: 1.6 HDi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Toyota Yaris Verso (1999–2005)
    Była to pierwsza Toyota o nazwie Verso, jaką można było kupić w polskich salonach japońskiej marki. Na świecie była oferowana również pod nazwą Toyota Fun Cargo i Toyota Echo Verso. Pięciodrzwiowy minivan segmentu ...