Astra 1.4 LPG! Help

18 Cze 2009, 15:59

Byłem u mechanika bo mialem problem z wrzucaniem 1 i 2. Zrobil mi to i przy okazji zaplon ustawil bo byl za ostro podkrecony. NA benzynce lata ladnie przy redukcji trzyma 1000 / min . ale jak jade na LPG to te obroty na redukcji (skrzyzowanie ) wciskam sprzeglo i spadaja ponizej 1000 i czasami gasnie , kszusil sie wiec pewnie lpg sie skonczylo zatankowalem za 10zl zeby zobaczyc i teraz delikatnie schodzi ponizej 1000 . ale na calej butli mialem podobne fazy. mam pytanie!

1.CZY MOGA TO BYC MEMBRANY W GAZNIKU? one moga dawac o sobie znac w ten sposob. Bo ze silnik krokowy musze wymienic to wiem

2. czy mogla to byc wina tego ze jechalem praktycznie na oparach gazu?
Infernus_90
Początkujący

Miejscowość: Wawa

20 Cze 2009, 22:59

Ani jedno ani drugie. Pojedź do gazownika na regulecję i wszystko wróci do normy.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...