Astra 1.4i 93r.

14 Wrz 2009, 18:45

Od jakieś czasu słysze dość wyraźny stukot w okolicy prawego koła. Stukot ten ujawnia sie tylko przy jezdzie na luzie (gdy napęd jest odłączony) Nie wiem na czym może polegać problem wymieniłem obie końcówki stabilizatorów, ale nie pomogło. Rozważam wymianę sworznia ale nie wiem czy to nie będzię kolejny niepotrzebny wydatek? Prosze o jakies sugestie. Dziekuje za pomoc.
dragunow
Nowicjusz

Miejscowość: Lębork
  • 15 Wrz 2009, 15:56

A na postoju tego stukotu nie słychać,tylko przy jezdzie na luzie?
    Często na niskich obrotach stuka zużyta pompa wody.
    piotr2273
    Aktywny

15 Wrz 2009, 16:54

ja np mialem taki problem jak mialem przegub slabo skrecony po wymienie
    kamilszczak01

15 Wrz 2009, 17:39

Nie na postoju nie ma tego problemu tylko przy jezdzie na luzie. Ale rzeczywiscie niedawno wymieniałem przegub. Sprawdze jeszcze raz moze rzeczywiście wystarczy mocniej dokręcić przegub. Dzieki za porade:):):)
    dragunow
    Nowicjusz

Miejscowość: Lębork
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony zimowe są zbyt miękkie na lato
      Jeśli serwis oponiarski doradził, żeby dojechać zimowe opony latem – bo i tak już się kończą – to zmień go na bardziej profesjonalny. Zmień też koniecznie opony – najpóźniej przed wyjazdem wakacyjnym. ...
      Nie daj się zaskoczyć zimie i zadbaj o swoje auto
      Szron na szybach, temperatury spadające poniżej zera i pierwsze opady śniegu oznaczają jedno – to ostatni dzwonek, aby przygotować swoje auto do zimy. Okres zimowy jest nie tylko testem dla aut, ale w szczególności ...