Witam! Mam problem samochód osiąga wysokie temperatury po przejechaniu około 5 km temperatura 100 stopni przy prędkości od około 60 km i większej mogę jeździć cały dzień i cały czas utrzymuje się 100 stopni jednak gdy stanę w korku temperatura cały czas rośnie do końca zegara włącza się
kontrolka w książce pojazdu opisana jako "Lampka kontrolna układu elektronicznego silnika" układ elektroniczny przełącza się w tryb awaryjny aby umożliwić dalszą pracę silnika samochód jest jakby słabszy ostatnio po zapaleniu się lampki od razu zgasł trzeba było odczekać chwilkę żeby temperatura spadła i dopiero wtedy była możliwość odpalenia zdarzyło się równierz że wyrzuciło płyn wszystko zaczęło się po tym jak dwa lata temu na zimę zasłoniłem chłodnicę bo wogóle nie chciał się grzać silnik i było też zimno w samochodzie po wyjęciu kalendarza spod chłodnicy temperatury były wysokie ale ustabilizowało się wszystko po miesiącu tamtego roku też włożyłem
kalendarz na zimę później wyjąłem ale problem nie ustąpił. Miesiąc temu była wymieniana pompa pasek rozrządu termostat i czujniki jeśli ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną proszę pisać!