Astra czy focus?

30 Gru 2009, 22:27

Mam Astrę a mój brat Focusa... Oba auta spisują się bardzo dobrze,żadne nie ma rdzy i nie psuje się nadmiernie.Astra trochę tańsza w częściach ale Focus przyjemniejszy w prowadzeniu.Wybieraj to co znajdziesz w lepszym stanie !!!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

31 Gru 2009, 01:44

dunloper napisał(a):Zgadzam się z Kubuch/em! Multum opinii o Fordach można włożyć między bajki. O Oplach też można wiele złego powiedzieć - pamiętam jak kiedyś byłem na "zwiedzaniu" fabryki w Niemczech i taki znajomy oglądał parking pod fabryką i zapytał później przewodnika, dlaczego skoro pracują w Oplu to tak mało Opli jest na tym parkingu. Odpowiedział: "bo są lepsze niemieckie auta niż Opel" :) też można by wysnuć wniosek, że Opli to nawet Niemcy nie chcą, a jednak... to często dobre samochody! Stereotypy są dla głupców :) wracając do tematu to jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to stawiam na Focusa, wnętrze - Astra, a technicznie też bym stawiał na Focusa.

Rany boskie, płakać mi się chce jak ktoś twierdzi, że Opel to auto niemieckie. II WŚ już dawno przeminęła :!:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

01 Sty 2010, 18:24

Gdzie jest napisane, że Opel to niemieckie auto? Fabryka była niemiecka, a zwrot "są lepsze niemieckie auta niż Opel, wskazuje na to, że MOŻE:
- wolą NIEMIECKIE samochody (swoje, które uważają za lepsze) audi, mesie, vw etc.;
poza tym cały tekst sugeruje, że MOŻE:
- wolą kupić auto innej marki niż ta, którą sami składają, a że słyną z dobrego wykonania to coś wskazuje na to, że coś z tymi Oplami może być nie tak.
Jak napisałem to tylko gdybania nie mające znaczenia przy wyborze auta!
Rozumiem, że kolega musiał się czepić, choć za bardzo nie rozumie co czyta, albo stosuje nadinterpretacje :lol: Pozdrawiam.
dunloper
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

01 Sty 2010, 18:33

Jak szukałem autka rozglądałem się i za jednym za drugim, w końcu znalazłem Focusa i jestem w miarę zadowolony. W wakacje zaskoczyła mnie przestrzeń w środku i bagażnik w hatchbacku, niby niepozorny, ale tyle ile tam weszło po zdjęciu półeczki to :shock:
Lukxxx
Początkujący

Miejscowość: Lublin