Astra f nie odpala gdy jest duży mróz

16 Lut 2011, 17:55

Witam mam problem z moją astrą f 1.8i 8v benzyna+lpg hatchback. otóż podczas dużych mrozów auto nie odpala na benzynie. W gazie po kilkudziesięciu "kręceniach" odpala. Pomaga również polanie parownika gorąca wodą wtedy odpali bez problemu. Auto ogólnie chodzi dobrze, równo. Co może być przyczyną? Dodam że świece i Przewody WN wymienione jesienią, filtr paliwa wymieniony w grudniu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam :wink:
Dawid90
Nowicjusz

Miejscowość: Nidzica
Auto: Nissan Almera
Silnik: 1.4 87km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

16 Lut 2011, 19:00

Wydaje mi się,że będzie gdzieś woda w układzie i zamarza.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2011, 23:12

Dawid90, spróbuj odpalić na benzynie przy wciśniętym sprzęgle (o ile tego nie robisz) i pompując pedałem gazu. Po takiej próbie napisz czy coś się zmieniło.
Masz problem ze swoim autem, mogę pomóc.
GG: 6853736 (wiecznie niewidoczny)
kuba-warsztat
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

17 Lut 2011, 00:15

dziwne że na gazie potrafi odpalić a na benzynce nie chce. Może coś właśnie z przewodami masz i ci zamarzają chociaż nie powinny.
Ostatnio edytowany przez Konrad777, 17 Lut 2011, 01:11, edytowano w sumie 1 raz
Konrad777
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

17 Lut 2011, 10:53

kuba-warsztat napisał(a):Dawid90, spróbuj odpalić na benzynie przy wciśniętym sprzęgle (o ile tego nie robisz) i pompując pedałem gazu. Po takiej próbie napisz czy coś się zmieniło.

Odpalam w ten właśnie sposób ale to nie pomaga. Dodam również ze po odpaleniu auta (najczęściej po polaniu parownika gorącą wodą) Auto pracuje idealnie i na gazie jak i po przełączeniu na benzynę. :wink:
Dawid90
Nowicjusz

Miejscowość: Nidzica
Auto: Nissan Almera
Silnik: 1.4 87km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997