Astra F sedan - jakie alufelgi i opony??

24 Lip 2007, 18:26

Mam Astrę F sedan 1997r i chcę założyć do niej alufelgi (najlepiej 15 cali nowe lub używane) ale nie mam pojęcia za bardzo o tych wszystkich oznaczeniach felg i opon (bardziej felg :lol: ). Nie wiem też jakie alufelgi się zmieszczą :oops: Proszę o pomoc w tej sprawie...

[link do oferty na Allegro wygasł]
co myślicie o takich, nadały by się??[/img]
Jankoo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łaszczów

31 Lip 2007, 21:50

15 cali może być za duża ale 14'' na bank wjedzie. Tutaj masz stronę, na której możesz sprawdzić jaka opona i felga będzie odpowiednia dla twojego samochodu:
http://www.felgi-opony.com/sciagawka.php

A tutaj masz oznaczenia opon i felg: https://www.forumsamochodowe.pl/rozmiary/
kotlos

31 Lip 2007, 23:06

chyba żartujesz jak 15" to będzie za dużo <lol>
Felga 15" z opona 195/50/15 wejdzie bezproblemowo, można nawet zakładać ją z profilem na 55 także spokojnie się zmieści.
Najlepiej wyglądała by felga 16" 205/45/16.
Pozdrawiam.
Pekińczyk
Początkujący

28 Sie 2008, 08:27

Pekińczyk napisał(a):chyba żartujesz jak 15" to będzie za dużo <lol>
Felga 15" z opona 195/50/15 wejdzie bezproblemowo, można nawet zakładać ją z profilem na 55 także spokojnie się zmieści.
Najlepiej wyglądała by felga 16" 205/45/16.
Pozdrawiam.

Troszkę późno odpisuje ale się zgadzam.

Posiadam Astrę F Kombi na 15" kołach 195/55/15
Łapa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: 3 miasto ( Gdańsk )
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Ile pali hybrydowy SUV?
    Za przykład weźmy SUV-y wyposażone w napęd hybrydowy. Auta tego typu są większe niż popularne hatchbacki, a ich masa zdecydowanie przekracza 1,5 tony. Dla wielu mogłoby to zabrzmieć jak recepta na wysokie spalanie i słabe ...