Astra f td praca jak ciągnik

23 Sty 2010, 07:25

Witam wszystkich użytkowników. Pisze do was z prośbą ponieważ mam problem z astrą f td silnik opla. Mianowicie ostatnio tj. wczoraj ruszyłem dość energicznie i silnik zaczął chodzić jak ciągnik. Klepią zawory. Mechanik powiedział że auto ma cięzką prace. Po mojemu to albo zapłon albo rozrząd sie przestawił?? Wcześniej nic takiego się nie działo, silnik po prostu caco mocny i dynamiczny. Acha przez to dzisiaj nie może odpalic ma chęć alenie chce :( Jak ustawić zapłon?? Mieliście taki problem??Prosze o pomoc..
kju2323
Nowicjusz

Miejscowość: częstochowa
  • 23 Sty 2010, 11:00

W tych samochodach czasami dochodzi do zerwania paska rozrządu przez niewymienioną w porę wraz z rozrządem pompę płynu chłodzącego(co 60 kkm, lub co 5 lat :!: ) w twoim przypadku pasek się nie zerwał ale mógł przeskoczyć!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

23 Sty 2010, 13:08

Zajrzyj czy nie wcieło ci ząbków na pasku rozrządu i nie przestawiło ci się o 1-2 ząbki.
    Maki
    Początkujący

Miejscowość: z daleka
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prestiżowa nagroda "Red Dot" dla samochodu Skoda Rapid
      SKODA Rapid otrzymała prestiżową nagrodę "Red Dot" przyznaną za wzornictwo. 37 ekspertów z jury konkursu "Red Dot Design Award" przyznało jedną z bardziej pożądanych nagród modelowi Rapid. Auto wyróżniono ...
      BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance
      Przyjazny dla środowiska, zrównoważony ekologicznie, nowatorski – oto atrybuty, jakimi musi wyróżniać się zwycięzca w tej kategorii. Najlepsze pod tym względem okazało się BMW 520d EfficientDynamics Edition ...