Astra G 2001 czy Megane 2003

19 Wrz 2012, 18:05

Witam
Aktualnie jezdze Astra II 2001, 1.4 benzyna, sedan, hak, 220 tys przebiegu, kilka zarysowan, lekkich wgiec. Samochod kupilem rok temu od znajomego. Zrobilem niewiele, ok 12tys km, zadnych problemow, zadnych awarii, jedynie kupilem nowy akumulotor i wymienilem filtry i olej.
Mam teraz okazje niedrogo kupic pewna Meganke 2003, 1.4 hatchback, przebieg ok 170 tysiecy, zadbana, wszystko robione na bierzaco.
Zastanawiam sie nad zmiana, gdyz pod koniec roku bede musial wymienic rozrzad, oraz pewnie za jakies 6msc tlumik. W Megance rozrzad byl wymieniany w tym roku.
Myslalem, ze moze przy tej zamianie uda mi sie troszke zaoszczedzic.
Samochodem przewaznie jezdze sam, czasami tylko z zona i z dzieckiem, wtedy w bagazniku oczywiscie wozek.
Jak radzicie?
Failte
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 2001
Auto: Astra G
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

19 Paź 2012, 02:15

Dzieki wielkie za odpowiedz znawcy Audi i Lanosow...
Miesiac czasu....
Failte
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 2001
Auto: Astra G
Silnik: 1.4
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

19 Paź 2012, 07:44

Jeśli Megane jest z pewnej ręki to ja bym brał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak samochody autonomiczne zmienią nasze miasta?
    Samochody autonomiczne mogą całkowicie zmienić sposób przemieszczania się po miastach. Nie jest to odległa perspektywa – badanie przeprowadzone na zlecenie Renault Polska przez Kantar TNS wykazało, że większość ...
    Wyposażenie i BMW ConnectedDrive w BMW ActiveHybrid 3
    Wysokiej jakości wyposażenie standardowe, z dwustrefową automatyczną klimatyzacją działającą także przy wyłączonym silniku oraz opcjonalnym systemem nawigacyjnym Professional. Liczne, ekskluzywne systemy wspomagania kierowcy ...