Astra G bertone (do 14 tys) Jaki silnik?

04 Paź 2015, 12:00

Witam, przymierzam się do zakupy tejże Astry gdyż urzekła mnie swoim wyglądem :roll: Do wydania mam ok 14 tyś więc mogę szukać lepiej zadbanych egzemplarzy
Dostępne mamy 4 wersje benzynowe
1)1.8 16V 116KM
2)1.8 16V 125KM
3)2.0 16V Turbo 190KM
4)2.2 16V 147KM
Mam kilka pytań związanych z wyborem silnika do niej
-Który z nich będzie najlepszy w gaz?
-jaką mają te silniki żywotność? W sensie czy nie bać 250tyś przebiegu?
Na wstępie dodam iż nie zamierzam katować i będzie mi to auto służyło do spokojnej jazdy
bananas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 9-2015
Auto: Nie mam

11 Paź 2015, 11:14

Witaj , wszystkie z podanych silników to 16 zaworówki , więc licz się z tym , że będą w większym lub mniejszym stopniu piły olej.
Najlepiej z nich jeździ wersja turbo 190 KM , ale jak sam mówisz będziesz jeździł spokojnie więc ten odpada.
Według mnie najlepszym wyborem będzie 1.8 125 KM. Nadaje się do LPG.
Nie jest to rakieta , ale w mieście sobie radzi , a i na trasie nie będziesz zawalidrogą bo wbrew pozorom auto jest lekkie. O żywotności tych silników się nie wypowiem bo nie siedzę w temacie .
Pozdro :ok:
Paweł83
Początkujący

13 Paź 2015, 15:25

Znalazłem bardzo zadbany okaz, wszystkie naprawy były na bieżąco robione(są faktury), zero śladów rdzy, wyposażenie też całkiem spoko.....
tylko że właściciel chce 13 tyś a to rocznik 2000, przebieg chyba autentyczny 180 tyś, silnik 1.8 115KM, już przerobiony w gaz na którym zrobił około 90 tyś i ponoć żadnych problemów a sprzedaje go z powodu problemów rodzinnych. Myślicie że warto?
bananas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 9-2015
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...