Astra G lub coś innego do 9000

06 Wrz 2015, 23:14

Witam, wreszcie uzbierałem pieniążki na swój 2 samochód z teraźniejszej epoki :mrgreen: mam do wydania 9000 + 2000 na naprawy startowe. Jestem z województwa śląskiego (Rybnik), ale aktualnie jeszcze 2 tygodnie Niemczech (34117 Kassel) i ewentualnie mógłbym coś tutaj kupic. Szukam auta na dojazd na uczelnie 35 km w 1 stronę 5 dni w tygodniu. Najchętniej coś w LPG. Podobała mi się audi a3 ale jest lipa zeby coś wyrwać w 1.8. Jednak ostatnio przekonałem się do wyglądu astry G ale tylko 3D i koniecznie ze skórą w środku. Od auta oczekuje żeby "jakoś" już jechało i było w miarę bezpieczne (4 gwiazdki min). Spalanie 10 - 13 lpg :) Wiadomo klima i el.szyby.
Byłbym wdzięczny za pomoc w wybraniu czegoś sensownego :)
Jak narazie znalazłem taką asterke,
[link do mobile.de wygasł]
co Wy na to? Jeżeli ma nowy TUV to powinna być sprawna w 100%? Ile by mnie wyniosły opłaty związane z rejestracją i założeniem LPG do niej? Czy w ten przebieg można wierzyć czy z tym jest tak jak u Nas? :naughty: Na co zwrócić uwagę przy oględzinach w takiej astrze?
sucre22
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 10 2012
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: ---

07 Wrz 2015, 06:11

Opłaty około 1500zł,lpg bez problemu może być nawet IIgeneracja bo te silniki dobrze przyjmują gaz (koszt około 1600-1800zł).
Co do samego linku to Astra wydaje mi się trochę odcieniowa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Wrz 2015, 11:04

Ale jak ma tuv to powinna nie byc po jakims dzwonie? Slyszalem ze w Niemczech jezeli auto mialo wypadek i podluznice itp sa ruszane to tuv nie przejdzie, ile w tym prawdy?
sucre22
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 10 2012
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: ---