Astra G - prośba o ocenę

04 Lut 2016, 09:28

Witam
Szukam auta do 10 tys. Wczoraj oglądałem tą astrę [link do oferty na Allegro wygasł] . Auto od handlarza, cena zawiera wszystkie opłaty, przebieg może być realny. Wady: szyby nie są oryginalne a na pewno nie czołowa, błotniki przód malowane do czego sprzedający się przyznał, zderzaki do poprawy, otarcie lekkie na drzwiach tylnych prawych oraz nadkolu. Rdzy nie widać, środek ładny i czysty, silnik suchy, rozrząd robiony w tamtym roku. Autem nie jeździłem bo gość ma fatalne podwórze oraz auto było zastawione. Mocno zastanawiam się nad tą ofertą. Chcę pojechać jeszcze raz to auto oglądnąć i zobaczyć na kanale. Pytanie czy cena nie jest wygórowana? Chce jeszcze wrzucić gaz po za kupie. Proszę o jakąś poradę...
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

04 Lut 2016, 20:16

Błotniki malowane bo auto dostało w przód co widać gołym okiem i sprzedający już ściemnia że auto bezwypadkowe,szyby z tego samego rocznika (jak mówisz że czołowa jest inna ale też nie do końca oznacza to że musiała być wymieniona po wypadku,mogła zostać wyprodukowana np rok wcześniej niż auto albo została wymieniona bo miała odprysk od kamienia,przednia szyba jest najbardziej narażona na uszkodzenia,głównie przez odpryskujące kamienie z bieżników TIR-ów).

No ogólnie typowe zagrywki handlarzy ale jak chcesz możesz go zabrać na stację diagnostyczną i jak wyjdzie pozytywnie to zastanowić się nad kupnem ale musiałby zejść z ceny przynajmniej 1000zł..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Lut 2016, 21:19

Jak by sie udało za 9 to można myśleć o kupnie. Maska nie wygląda na malowaną. Zderzak jest źle spasowany z lewej strony bo ktoś przyparł nim gdzieś. Z tyłu podobnie. W komorze nie widać kombinacji żadnej. Nie wiem ... zastanawia mnie przebieg bo między 2010 a 2013 auto zrobiło 6 tys i w 2013 jest ostatni wpis na 66 tys, czyli ponad 40 zrobiło przez kolejne 3 lata. Trochę to dziwne. Planuje podejść drugi raz do niego jak jeszcze będzie do soboty i wziąć go na kanał i ścieżkę zdrowia. Z gazem auto wyszło by ok 13 tys.
scrolll
Początkujący

04 Lut 2016, 21:40

Co Ty za gaz chcesz tam zakładać :shock: do tego silnika dobrze się sprawdzi sekwencja STAG4 (około 2500zł).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Lut 2016, 21:42

Grubo ponad pół tysiąca wyświetleń i auto stoi... :)
Bezczelny handlarzyna !!! Nie dosyć ,że auto nie miało przodu to pisze ,że bezwypadkowy... Bezczelnie założył lekko porysany przedni zderzak od innej Astry w tym kolorze ,żeby naiwniakom pokazywać palcem ,że auto jest nielakierowane bo ma ślady użytkowania...
Nie zastanawia Was,dlaczego pomimo takiej dużej ilości zdjęć ,nie ma na żadnym komory silnika..? Na pewno jak się podniesie maskę i obejrzy co nieco wraz z podłużnicami ,to wyjdzie ,że auto jest po zderzeniu druzgocącym konstrukcję auta...
Moim zdaniem to auto ma ładny środek i tylko tyle...reszta jest pułapką. Może ma 114 tys ta karoseria ale ... przełożony od innego auta silnik ma też tyle? Wątpię...
Żeby nie było później problemów z torem jazdy tego rozbitka... :)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lut 2016, 22:31

ok 2.5 tys czyli wolę założyć że prawie 3.
W komorze nic niepokojącego nie widziałem. Jak się zdecyduje na drugie podejście to pojadę razem z teściem, który jest blacharzem-lakiernikiem.
A co mają wyświetlenia do sprzedaży? Ostatnio oglądałem focusa, który w 2 godz miał 500 wyświetleń a ogólnie w 20 godz od wystawienia 800. Auto było wystawione o 21 nastepnego dnia o 16 ja je pierwszy oglądałem, był serwis, były koła letnie, środek ładny ale rdza wychodziła w kilku miejscach (drobne rzeczy ale razem się nazbierało kilka elementów) i silnik mokry. Cena była atrakcyjna i co z tego.
scrolll
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak i gdzie kupić części do samochodu?
    Każdy kierowca, niezależnie od tego, jakiego auta jest właścicielem, staje przed koniecznością zakupu nowych części do samochodu. Zazwyczaj jest to wynik normalnej eksploatacji części, a czasem jest to wymuszone przez kolizję ...

05 Lut 2016, 00:04

Tak bronisz tej Astry jakbyś już się na nią zdecydował. :) Wtedy nasze komentarze są zbędne. :roll:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

05 Lut 2016, 08:10

Nie bronię. Stwierdzam tylko, że wyświetlenia o niczym nie świadczą. Auto mi się podoba i nic więcej. Nie ma żadnego argumentu przeważającego za ani przeciw. Wg ks serwisowej auto między 2010 a 2013 praktycznie stało - zrobione raptem 6 tys. Dziwne te przebiegi. Naprzód latało po ok 10 tys, potem po 8, potem 6 w 3 lata, a potem znowu po 12. Sprzedający ma jeden opis początkowy do wszystkich swoich aut. Różnica jest jedna - pisze że auto ma wszystkie szyby oryginalne, ale jak faktycznie wszystkie szyby są oryginalne to jest dopisek "razem z przednią".
Z ogłoszeń z okolicy są jeszcze te dwie - starsze i też od handlarzy, cena też podobna:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
scrolll
Początkujący

06 Lut 2016, 12:27

Jak nie świadczą? Sporo wyświetleń często oznacza że kilka osób się nim interesowało i odpuściło z jakiegoś powodu.. dobre auta schodzą raz dwa pod warunkiem że cena jest przystępna a nie z dupy..

Książke serwisową można podrobić w 10minut więc to żaden dowód.
Barol
Awatar użytkownika

06 Lut 2016, 18:10

Ja miałem 300 wyświetleń i sprzedałem samochód. Jakoś nie wyobrażam sobie, że ktoś ma 2000-3000 wyświetleń i nikt go nawet nie oglądał...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010