REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Meh napisał(a):po wyjęciu schowka urwaną klapkę obiegu w dmuchawie.
Meh napisał(a):szyby masakrycznie parują. Muszę mieć ciągle włączoną klimatyzację, bo po wyłączeniu wystarczą 2 minuty i szyba zaparowana. Ciepły nawiew na szybę nie pomaga, a czasami nawet pogarsza sprawę. Dzieje się tak zawsze, gdy wilgotno na dworze.
Meh napisał(a):Dochodzi w czasie jazdy do około 85*C, po czym bardzo szybko spada na 70*C. Następnie zatrzymuje się na 80*C i dalej nie idzie.
MotoAlbercik napisał(a): Meh napisał(a):
po wyjęciu schowka urwaną klapkę obiegu w dmuchawie.
Jakiego obiegu? Sprecyzuj bardziej o jaką klapkę ci chodzi.
MotoAlbercik napisał(a):Jakiego obiegu? Sprecyzuj bardziej o jaką klapkę ci chodzi.
MotoAlbercik napisał(a):Wg wskaźnika patrzysz, czy podłaczałeś jakiś interfejs?
bonifacy napisał(a):Być może chodzi o urwany łącznik między siłownikiem a klapą wewnętrzego obiegu.
Meh napisał(a):U mnie to coś się urwało z zawiasu i sobie leży w dmuchawie, a silniczek sterujący klapką sobie cały czas chodzi i buczy
Meh napisał(a):Patrzę według wskaźnika.
Meh napisał(a):Dochodzi w czasie jazdy do około 85*C, po czym bardzo szybko spada na 70*C. Następnie zatrzymuje się na 80*C i dalej nie idzie.
Meh napisał(a):Po 2 kilometrach jest 80*C na wskazaniu, to chyba jest za szybkie
Meh napisał(a):Będę jeszcze wymieniał pompę wody.
Meh napisał(a):Wymieniłem termostat
Meh napisał(a):Będę jeszcze wymieniał pompę wody
Jak zwykle są dwie procedury - serwisowa i internetowa . Internetowa na skróty z kombinacją obarczoną ryzykiem . Serwisowa trochę dłuższa ale pozbawiona ryzyka . Tu i tu na pewno jest konieczność demontażu koła z wałka rozrządu . Inaczej nie dostaniesz się do termostatu.Meh napisał(a):Na pewno trzeba zdjąć obudowę paska rozrządu, ale nie słyszałem, żeby demontować cały rozrząd przy wymianie termostatu.