Astra GTC tabliczka znamionowa

09 Gru 2013, 17:01

Witam
Piszę w sprawie dość nietypowej i rzadko spotykanej, a mianowicie zakupiłem niedawno Astre GTC 1.3 2007r sprawuje się ona świetnie lecz ma bardzo zniszczoną tabliczkę znamionową a przez to nie mogę zrobić przeglądu, i tu rodzi się moja prośba czy ktoś z was mógł by wysłać mi zdjęcie swojej tabliczki znamionowej ? :wink:
Awiluni
Obserwowany

Auto: Astra GTC
Silnik: 1.3
Paliwo: Diesel

09 Gru 2013, 18:25

Awiluni napisał(a): lecz ma bardzo zniszczoną tabliczkę znamionową a przez to nie mogę zrobić przeglądu, i tu rodzi się moja prośba czy ktoś z was mógł by wysłać mi zdjęcie swojej tabliczki znamionowej ?
Myśle ze jest to "papierowa" TZ i znajduje sie na prawym słupku.Foto tej TZ w niczym Ci nie pomoze.Musisz jednak jechac na SKP i wykonac przegląd tech.tego samochodu.Oczywiscie zgodnie z przepisami/dzu996/diagnosta wykona OBT z wynikiem negatywnym/powód-zniszczona,nieczytelna TZ/.Na tą okoliczność wystawi zaświadczenie i wpisze powód wyniku badania tech.z"N".Z tym zaświadczeniem musisz się udac do WK w którym zarejestrowany jest ten samochód i tam dostaniesz skierowanie na wykonanie nowej TZ.Jak to zrobisz powrót na SKP gdzie wykonywałes przegląd tech./nie wiem czy przypadkiem oni nie mogą wykonać tej TZ/,płacisz wtedy 20.- i po sprawie.Od wystawienia zaświadczenia z wynikiem "N"masz termin do 14 dni zeby ponownie się do nich zgłosić.Jak go przekroczysz placisz jeszcze raz za cały przegląd tech.od nowa...Proste... :?: :?: :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Gru 2013, 18:27

Ps.Oczywiscie wykonanie nowej TZ to oddzielna opłata.Niestety... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Gru 2013, 18:31

wszystko się zgadza lecz zapomniałem dodać ze samochód nie był wczesniej zarejestrowany w kraju (jest sprowadzony z niemiec) znalazlem kogos kto wykona mi taka tabliczke :D lecz brak mi danych na wzor
Awiluni
Obserwowany

Auto: Astra GTC
Silnik: 1.3
Paliwo: Diesel

01 Maj 2014, 16:04

Tak właśnie myślałem że chcesz wzór by wykonać w zwykłej firmie wykonującej mat. reklamowe na folii samoprzylepnej. Wiem bo widziałem takie tabliczki znamionowe. Możesz też zamówić u przedstawiciela producenta ale jest droższa i ...oryginalna!. Tabliczka zastępcza kosztuje 36 zł. Decyzja na wykonanie takowej też kosztuje coś chyba koło 10 zł...
mirek
mirwu
Nowicjusz

Miejscowość: łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie wchodź na czerwonym świetle!
    Pośpiech, nieuwaga, nieprawidłowa ocena odległości od nadjeżdżającego pojazdu czy zwykła brawura – to wszystko mogą być powody wejścia pieszego na jezdnię przy czerwonym świetle. W takich okolicznościach w zeszłym roku ...