Astra H 2,0T 11900 zł

23 Sty 2021, 00:45

Witam,
co sądzicie o tym aucie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Kumpel namawia, że to dobre silniki, jedynie olej żłopią i ponoć jest problem z LPG?
No ale tak się zastanawiam u konkurencji Golf 200 koni to 2x tyle, Megane jakieś sport też bliżej 20k
Astry G niekiedy chodzą po 12 tys te mocne wersje. A tutaj nowsza
Myślicie że to jest dobra oferta?
Jeremias
Początkujący

23 Sty 2021, 07:52

Jeremias napisał(a):Kumpel namawia, że to dobre silniki, jedynie olej żłopią

Jedynie olej żłopią dobre :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

23 Sty 2021, 09:42

Tam jest lawina rzeczy drogich i ciezkich do wymiany a i tak nie daje takiej frajdy z jazdy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Sty 2021, 16:45

Czyli co Panowie, odpuścić ale całe auto czy to ogłoszenie?
A jakie tam są drogie rzeczy do wymiany?
No 200 konne auto chyba już jakoś jedzie wydaje mi się :)
Jeremias
Początkujący

23 Sty 2021, 19:52

Dobre sztuki chodzą za 4.000 € w DE, a tutaj sprowadzony i koszt niższy.
Nie ma też opcji "bezwypadek", raczej nie bez powodu.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

23 Sty 2021, 23:26

Szrot na 99%,sprowadzony od handlarza więc ile musiał za niego dać żeby na tym jeszcze zarobić? 2000euro? U nas w kraju ciężko taką kupić za 15-17k..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota Hilux Rugged X, Rogue i Rugged
    Przez 50 lat osiem generacji Toyoty Hilux budowało reputację tej niezniszczalnej terenówki. Teraz za jej modyfikację zabrała się Toyota Australia, oferując specjalne wersje Rugged X, Rogue i Rugged. Hilux najnowszej ...

23 Sty 2021, 23:35

Ok ale szrot w sensie mechanicznym? bo z zewnątrz i w sumie w środku też wygląda dla mnie ok.
No mieszek trochę zjechany przy kasecie biegów, ale ogólnie wygląda spoko.
Nie sądzę że ktoś myciem jest wstanie zakryć jakieś poważne wady blacharskie.
Jeremias
Początkujący

23 Sty 2021, 23:49

Mechanicznie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

24 Sty 2021, 00:05

W zeszłym roku za sztukę z 2007 z 1.6 116KM i LPG dałem 10300, a tutaj mamy znacząco mocniejszy, poniekąd poszukiwany silnik. Do faktu sprowadzony - niska cena... szczególnie bym się nie przywiązywał, natomiast do wkładu sporej kwoty po zakupie - jak najbardziej.
No i na zdjęciach może wyglądać ładnie, a w rzeczywistości okazać się trupem, więc nie patrz na to w ten sposób :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

24 Sty 2021, 00:16

mike napisał(a):W zeszłym roku za sztukę z 2007 z 1.6 116KM i LPG dałem 10300

No tak ale może wybitny stan i ogólnie np salon PL?
Ja lalki nie wymagam a mechanicznie to wydaje mi się że nawet włożone 6 tys sie opłaca czy źle myślę?
No bo chyba drzwi nie odpadną na miejscu jak się przyjdzie oglądać?

Sprzęgło, turbo regeneracja, rozrząd, jakieś płyny, świece - można wszystko porobić.

mike napisał(a):No i na zdjęciach może wyglądać ładnie, a w rzeczywistości okazać się trupem, więc nie patrz na to w ten sposób
No wg mnie mało prawdopodobne, jak wszystko krzywe, do tego w środku zjechane, poprzecierane to co? w photoshopie ukryjesz?
Jeremias
Początkujący

24 Sty 2021, 00:31

Jeremias napisał(a):No tak ale może wybitny stan i ogólnie np salon PL?
bodaj od 5 lat w kraju, po zakupie dołożone ok 1k (nie licząc nowego ubezpieczenia, bo akurat się kończyło).
Jeremias napisał(a):No bo chyba drzwi nie odpadną na miejscu jak się przyjdzie oglądać?
wiele rzeczy może być nie tak - polepione podłużnice, naciągana podłoga, atrapy poduszek, niedziałająca klima, silnik chlejący olej (standard dla tej jednostki) i wiele innych rzeczy, których teraz nie przewidzisz.
Jeremias napisał(a):No wg mnie mało prawdopodobne, jak wszystko krzywe, do tego w środku zjechane, poprzecierane to co? w photoshopie ukryjesz?
oj mało widziałeś kolego :ok:

Tak naprawdę póki nie zadzwonisz/nie obejrzysz to nie będziesz wiedzieć, na czym stoisz. Może akurat okazać się całkiem dobrą sztuką, a niska cena wynikać np z tego, że dostał go za free przy większych zakupach, bo miał miejsce na lawecie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

24 Sty 2021, 01:36

mike napisał(a):wiele rzeczy może być nie tak - polepione podłużnice, naciągana podłoga, atrapy poduszek, niedziałająca klima, silnik chlejący olej (standard dla tej jednostki) i wiele innych rzeczy, których teraz nie przewidzisz.

Serio? no to sory ale jak to się ma do opisu ogłoszenia
Wnętrze auta zadbane, stan techniczny bardzo dobry.

Dla mnie stan techniczny bardzo dobry to jest bardzo dobry a nie polepione podłużnice czy niedziałająca klima..

Widocznie u nas prawo kuleje, bo znajomi jak wystawiali Merca c-klase w Niemczech, w którym płyn znikał do chłodzenia to bali się napisać że stan dobry.. żeby jakiś Niemiec im procesu nie wytoczył.
No ok to odpuszczam auto.
Jeremias
Początkujący

24 Sty 2021, 08:38

Jeremias napisał(a):ogólnie np salon PL?

a to jakaś zaleta?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Sty 2021, 09:56

W pewnym sensie tak bo łatwiej o weryfikację przebiegu i większą szansa że było serwisowane zgodnie ze sztuką
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Sty 2021, 10:10

Jeremias napisał(a):Widocznie u nas prawo kuleje, bo znajomi jak wystawiali Merca c-klase w Niemczech, w którym płyn znikał do chłodzenia to bali się napisać że stan dobry.. żeby jakiś Niemiec im procesu nie wytoczył.
No ok to odpuszczam auto.

Jest to zestaw wielu czynników a nie tylko kulawego państwa.

Trzeba zacząć od klientów znanych w całej Europie ze swojej roszczeniowości pt.tanio i dobrze + śledztwa :D Do tego państwo niby dbające o swój elektorat a z drugiej strony go okradający czyli ciągle nowe opłaty przy sprowadzaniu aut.
Więc jak ma do Pl trafić fajne auto ?

Ogólnie Jeremias jeżeli masz z tyłu głowy że dołożysz kasę i to sporą to warto auto zobaczyć. Zwróć tylko uwagę czy nie jest za mocno ulepione.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe