Astra H benzyna+lpg do 13-15tys.

28 Maj 2018, 09:11

Wlasnie rozgladam sie za nowym autem i wpadla mi w oko Astra H. Chcialbym od was sie dowiedziec jak z instalacja lpg bo podobaja mi sie silniki 1.6 105km , 1.6 180km. Jak z awaryjnoscia auta? Jak drogie sa naprawy i eksploatacja?
luteklutek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 1994
Auto: Renault Scenic
Silnik: 1.9 dCi
Paliwo: Diesel
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

28 Maj 2018, 10:10

1.6 nie jest polecany do LPG ze względu na utrudnioną regulację luzu zaworowego (którą na LPG trzeba wykonywać częściej niż na czystej benzynie).
1.6 180KM w ogóle nie w tym budżecei.
Szukaj 1.8 lub 2.0T, przy czym o ten drugi silnik też będzie ciężko w tym budżecie.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

29 Maj 2018, 15:43

Ossy napisał(a):Szukaj 1.8 lub 2.0T, przy czym o ten drugi silnik też będzie ciężko w tym budżecie.

Czy 1.8 z gazem to dobry pomysł ? Powiem, że troche uparłem się na tą Astrę, ponieważ mój teściu ma 95rocznik 1.7 isuzu i jak narazie do tej pory jest bezawaryjny. Zaczyna go po trochu pobierać rdza, ale silnikowo jest petarda. Dodatkowo wiem, że te auta eksploatacyjnie nie są zbyt drogie. Chyba,że się mylę?
luteklutek
Nowicjusz

29 Maj 2018, 19:14

luteklutek napisał(a):Powiem, że troche uparłem się na tą Astrę, ponieważ mój teściu ma 95rocznik 1.7 isuzu i jak narazie do tej pory jest bezawaryjny.

Taaaa, kup astrę bo akurat jeden egzemplarz, dwie generacje starszy jakoś się względnie nie psuje.

BTW astra to w sumie proste auto i nie za bardzo jest się co zepsuć.
No 1.8 pod gaz to chyba najlepsza opcja
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Maj 2018, 08:03

Znalazłem takie auto. Czy ktoś z was może mi coś podpowiedzieć czy to dobry egzemplarz ? Mimo wszystko jeśli się zdecyduję to pojadę z mechanikiem ale czy dla was na pierwszy rzut oka to dobre auto?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Edit: Głównie chodzi mi o tą skrzynię w automacie. Nigdy nie miałem auta z automatem a i tych opelków w tej skrzyni też jest niewiele.
luteklutek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT - komfort i sportowe osiągi - lista TOP 5
    Sportowe dwudrzwiowe coupe klasy premium to segment, który nie poddaje się chwilowej modzie. Samochody te od lat zapewniają użytkownikowi nie tylko sportowe osiągi, ale również komfortowe warunki podróży. ...