REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Blazkowicz napisał(a):1. Który z modeli jest bardziej "udany i niezawodny"?
Podobają mi się jednakowo (ew. minimalnie bardziej C4 ze względu na nowoczesniejszy wygląd), ale zależy mi przede wszystkim na bezawaryjności, ekonomicznym spalaniu (przy stosunkowo dobrych osiągach) i łatwości w sprzedaniu za ok. rok.
Blazkowicz napisał(a):3. Czym w praktyce będzie różnił się silnik 1.7CDTI 120km, od 1.9CDTI 125km?
Blazkowicz napisał(a):4. Czy 6cio stopniowa skrzynia zawsze jest lepsza od 5ciostopniowej?
Blazkowicz napisał(a):5. Jak duzej roznicy w spalaniu mogę się spodziewać między silnikiem 1.7 110km a 1.9 150km? Z raportów teoretycznie wynika że nieznacznej?
Blazkowicz napisał(a):6. Jestem pewien że Astra H CDTI to "bezpieczny" wybór, czy obawa przed Citroenami HDI jest uzasadniona?
wszystkie 3 drzwiowe Astry H to GTC, tak samo jak 3 drzwiowy Cee'd to Pro_Cee'dBlazkowicz napisał(a):Może źle sie określiłem, nie Astrę GTC, tylko Astrę 3drzwiową (pomyliłem się że wszystkie 3drzwiowki to GTC).
tak "przez Internet" ciężko powiedzieć, najlepiej odbyć jazdę próbną i samemu się przekonać. Znając jednak diesle o podobnej pojemności, szóstka przyda się na trasę. Zadajesz pytania jakbyś kupował pierwsze auto, albo nie miał prawkaBlazkowicz napisał(a):W przypadku Astry sensowny jest 6 bieg?