Astra h kombi 1.8/2.0 do oceny

20 Lip 2016, 19:46

Witam,

Najpierw krótkie info:

Nadwozie: średniej wielkości kombi
Budżet: +/- 17tys
Przebiegi: poniżej 10tys. rocznie

Od dłuższego czasu szukam fajnego kombi do firmy, na początku chciałem czegoś trochę oryginalnego, jednak im dalej szukam i czytam to dochodzę do wniosku że po prostu należy kupić to co w danych pieniądzach będzie reprezentowało jakikolwiek stan techniczny. Na początku patrzyłem na Opla signuma, A3 (mimo ze hatchback) oraz saaba 9-3 jednak mimo że oferty są w tym przedziale (17tys) to podejrzewam że musiał bym mieć na nie koło 20k, inaczej będę jeździł i oglądał w dużej mierze wraki. Kiedyś zakładałem temat i tam na liście był jeszcze lancer w kombi, jednak to bratu nie leży z wyglądu.

Jestem z Lubelskiego i takie dwie aukcje wpadły mi w oko:

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

Pierwsza wygląda ok, jednak to komis o którym nie mogę znaleźć żadnych opinii w internecie, mimo że ma dużo aut w ofercie i nie działają od wczoraj. Np. o takim glx z Lublina który ma same "okazje" od razu można wyczytać "odpowiednie" opinie. Może ktoś z was miał z nimi do czynienia?

Druga astra 1.8 z Lublina myślę że warta obejrzenia bo nie z komisu, mimo ze wyjazd za granice właściciela pachnie wałkiem.

Jaki silnik byście polecali? 2.0 jest bardzo mało na rynku w przeciwieństwie do 1.8 więc trudniej będzie o zadbany egzemplarz. No i może jeszcze jakiś inny model samochodu który nie będzie ulepem w tym przedziale cenowym.

pozdrawiam i dziek iza poświęcony czas ;)
smig
Nowicjusz

Auto: Honda Jazz/Hr-v

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wywiad z Adamem Małyszem - I rajdowym Mistrzem Polski
    37. miejsce w Dakarze 2012 na Mitsubishi Pajero, Puchar Polski i Mistrzostwo Polski w Mitsubishi L200 - ten sezon wydaje się niezwykle udany? Udany to mało powiedziane - jestem szczęśliwy, że wszystko nam się tak dobrze układało, ...
    Jak marki premium zmieniają motoryzację
    Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...