Najpierw krótkie info:
Nadwozie: średniej wielkości kombi
Budżet: +/- 17tys
Przebiegi: poniżej 10tys. rocznie
Od dłuższego czasu szukam fajnego kombi do firmy, na początku chciałem czegoś trochę oryginalnego, jednak im dalej szukam i czytam to dochodzę do wniosku że po prostu należy kupić to co w danych pieniądzach będzie reprezentowało jakikolwiek stan techniczny. Na początku patrzyłem na Opla signuma, A3 (mimo ze hatchback) oraz saaba 9-3 jednak mimo że oferty są w tym przedziale (17tys) to podejrzewam że musiał bym mieć na nie koło 20k, inaczej będę jeździł i oglądał w dużej mierze wraki. Kiedyś zakładałem temat i tam na liście był jeszcze lancer w kombi, jednak to bratu nie leży z wyglądu.
Jestem z Lubelskiego i takie dwie aukcje wpadły mi w oko:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Pierwsza wygląda ok, jednak to komis o którym nie mogę znaleźć żadnych opinii w internecie, mimo że ma dużo aut w ofercie i nie działają od wczoraj. Np. o takim glx z Lublina który ma same "okazje" od razu można wyczytać "odpowiednie" opinie. Może ktoś z was miał z nimi do czynienia?
Druga astra 1.8 z Lublina myślę że warta obejrzenia bo nie z komisu, mimo ze wyjazd za granice właściciela pachnie wałkiem.
Jaki silnik byście polecali? 2.0 jest bardzo mało na rynku w przeciwieństwie do 1.8 więc trudniej będzie o zadbany egzemplarz. No i może jeszcze jakiś inny model samochodu który nie będzie ulepem w tym przedziale cenowym.
pozdrawiam i dziek iza poświęcony czas