26 Mar 2011, 20:04
Dzięki.Zadziałam we wtorek.
pozdro
[ Dodano: 1 Kwiecień 2011, 15:06 ]
Po konsultacji w warsztacie gdzie gaz był kiedyś zakładany,padło hasło że niestety trzeba wymienić centralkę z wiązką.Oczywiście wcześniej wlutowałem się do "brązowego przewodu" i zrobiłem oplot na pierwszym kablu WN.Niestety nic to nie dało.
Tak więc w środę wymienię tę centralkę,bo koszt jest niewygórowany ok. 150 zł i napiszę o efektach.
[ Dodano: 8 Kwiecień 2011, 18:33 ]
No jest problem ... Bo nadal jest problem po wymianie tej wiązki i centralki...
Silnik przeskakuje na benzynę lecz dzieje się to teraz nie tak jak wcześniej przy silniku w pełni dogrzanym lecz przy "jeszcze nie dogrzanym ( 70 st)...
Chcę zaznaczyć,że zamiana ta nastąpiła na pewno nie od wymiany wiązki z centalką lecz na skutek regulacji instalacji.
Po prostu jeśli to nie centralka głupieje,to co powoduje zamykanie zaworu od dopływu gazu..?
[ Dodano: 14 Kwiecień 2011, 10:57 ]
Ostatecznie wymieniona centralka głupiała tak jak poprzednia.
Wczoraj wlutowałem się bezpośrednio w czujnik Halla i co..? Też gubiła się prędkość obrotowa.
Dziś pojechałem do warsztatu a tam rozłożyli ręce...
Chciałem aby mi przypasowali centralkę od "gaznika" wtedy silnik nie przechodziłby automatycznie na benzynę,bo trzeba by to zrobić ręcznie przełączając "pstryczek".Zamiast tego założyli mi jakąś droższą centralkę (gratis),która w odróżnieniu od poprzedniej centralki,czyta prędkość obrotową z przewodu WN.
Na razie jest ok przez 12km przez miasto...Zastanoawiam się jedynie nad tym,czy coś w moim aucie nie uszkadza w ten specyficzny sposób centralek. Jesli by tak było,to ta nowa padnie w ciągu kilku dni...