marco84 napisał(a):Układ hamulcowy to nie tylko tarcze i ich rozmiar
Masz racje to nie tylko rozmiar tarcz ale rozmiar tłoczka, ilość tłoczków, pompa h., wentylowanie itp...
Więc szerloku wskaż nam auto które ma nie wentylowane tarcze hamulcowe przednie i nie ma 20lat...no i jest wielkości astry z rozmiarem tarczy z corsy...
marco84 napisał(a):podaj w końcu alternatywę dla astry f .
Specjalnie dla Ciebie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]wersja 1,6 2x p.p...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] następny nawet z klimą i tarczami 256mm
[link do oferty na Allegro wygasł]ło pacz
![Zakłopotany :oops:]()
następny i tak pewnie byłoby jeszcze 30 szt...
A może teraz coś z innej beczki
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]A teraz znowu z innej beczki
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do oferty na Allegro wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]A może żabojad
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do oferty na Allegro wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]A może Korea
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Ile chcesz jeszcze aut z okolic 4k...
marco84 napisał(a):Widziałes kiedyś kompletny układ hamulcowy w samochodzie ?
W samochodzie widziałem ale takiego czegoś jak w astrze F nie wiedziałem bo jestem za młody...
krikus napisał(a):Dokładnie kolego masz rację.
![OK :ok:]()
To gdy ktoś porównuje same rozmiary tarcz to żaden argument że hamulce miałyby być mało skuteczne czy przestarzałe.
Widzę kółeczko wzajemnej adoracji ...
To powiedz nam o argumentach które mówiłby że jeden hebel jest lepszy a drugi gorszy dodam tylko że mówimy o zwykłych autach a nie o ścigantach...
Chętnie dowiem się czegoś nowego...
TFSI napisał(a):Jeszcze może tarcze hamulcowe pasują z dużego Fiata do Astry
![Śmiech :lol:]()
Tu akurat bezcenna będzie nauka czytania więc niech Ci ktoś wskaże gdzie napisałem że będą pasować z dużego Fiata a ja Ci pokaże gdzie napisałem że są takie same patrząc na rozmiar tarczy i jej budowę a mając na myśli ich skuteczność......
No ale w sumie jak użyjesz netu to można się dowiedzieć że te tarczki były w oplu kadecie C /asconie/rekord 1972r. no i w matizie też był ten sam rozmiar...
No ale wiem tarcza to nie wszystko bo pewnie te antyki maja zastosowana technologię monobloków z wielotłokiem co pozwala ma małą tarczę
Więc może wróćmy do sedna sprawy autor tematu wkleił możliwie najgorszą wersje astry za prawie 4k. Auto nie posiada LPG, nie posiada wspomagania a technicznie delikatnie mówiąc jest przestarzałe... więc nawet będąc miłośnikiem astry chyba można stwierdzić że lepiej kupić opcje 1,6 ze wspomaganie i z lpg... niż 1,4 za tą samą kaskę.