ASTRA I Problem z gazem w czasie jazdy.

19 Mar 2009, 17:35

Witam

Mam problem z gazem w swoim aucie. Kiedy jadę z prędkością powyżej 50km\h i wrzucę bieg jałowy, bądź wcisnę sprzęgło auto mi gaśnie. Na benzynie chodzi bez zarzutów.
Wymieniłem filtr gazu, zwiększyłem dawkę gazu, zwiększyłem oboty silnika i niestety nic to nie pomogło.

Proszę o pomoc.

P.S. Dane auta: Astra I, silnik 1,4KAT, Reduktor LOVTEC ELEKT. 18756
luki_gizycko
Nowicjusz

19 Mar 2009, 20:58

Przede wszyskim przegląd instalacji gazowej - kontrola parownika,filtra powietrza,świec zapłonowych i przewodów WN.No i regulacja.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Mar 2009, 21:58

Zdejmij gumę z wlotu powietrza przy chłodnicy.Chodzi o ten kilkucentymetrowy łącznik pomiędzy obudową filtra powietrza a wlotem powietrza przy chłodnicy. Można też tę gumę z tego wlotu podgiąc,pozostawiając ją jednak na obudowie filtra powietrza. Generalnie chodzi o to aby pęd podczas jazdy,nie napychał powietrza np.gdy auto się toczy bez biegu,do filtra powietrza. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

22 Mar 2009, 13:39

Dzięki "artur73" Twoja rada pomogła. Co do czego przyszło to miałem w tym miejscu wąż pęknięty. Wielkie dzięki pozdrawiam
luki_gizycko
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Jogger Extreme - terenowa w każdym calu
    W ramach debiutu rynkowego modelu Dacia wprowadzi do sprzedaży limitowaną serię Jogger Extreme o wyraźnie zaakcentowanych cechach auta terenowego. Będzie dostępna w pięciu kolorach nadwozia: Czarna Perła, Szary Comète, ...
    Summer Cars Party 2010 / relacja
    Po raz czwarty na płycie lotniska Muchowiec w Katowicach mieliśmy możliwość obejrzeć „Najszybszą imprezę tegorocznego lata”. Na przestrzeni ostatnich sześciu lat w Polsce nastąpił ogromny przełom w dziedzinie ...