Astra II 1.4 2006 90KM vs. Megane II 1.6 2003 110KM GAZ

13 Gru 2013, 11:44

Siema, co myślicie o tym samochodzie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wersja raczej oszczedna
- 1 poduszka,
- brak elektrycznych szyb - ale przecież nie to jest ważne ;)

Jak widze, to lewarek skrzyni biegów, bardzo nie wytarty, kolor tez nie ma znaczenia :)
Dojazd do pracy ok. 25km dziennie :)

Choć trochę pokręcone, napisali, że samochód sprowadzony / zarejestrowany, a kraj pochodzenia: POLSKA :)
Samochód pochodzi z Polskiego Salonu i od nowości posiada jednego właściciela.
to jak oni go sprowadzili, z innego Polskiego miasta - może po prostu pomyłka :)

------------------
Czy może:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jak myślicie ? :)
Czy wie ktoś może, jak wygląda spalanie gazu w mieście takiego samochodu, ok.10l
eMrH
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Poszukiwane

13 Gru 2013, 17:34

W Astrze o ile się nie mylę to wkladali 2 poduchy. Więc bity? Samochód na bank po flocie wiec wytłuczony na maxa. Odpuść.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Gru 2013, 11:59

1 zasada nie kupuj od handlarza to co piszą to stek bzdur kolor biały jest najtańszy na rynku. Wersja bieda + czyli z klimatyzacją. Typowe auto przedstawiciela handlowego.

Dla informacji przedstawiciel handlowy robi nawet 150 tyś rocznie. Dla przykładu: po 3 latach lizing się kończy i auto 3 letnie z 450 tyś przebiegu kupuje handlarz cofa o 300 tyś i sprzedaje, drugi gość też znowu sprzedaje, a handlarz cofa licznik i znowu masz auto u handlarza z 134 600 przebiegu. Choć na prawdę ma grubo ponad pół miliona
Mateusz0001
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: AUDI
Silnik: 2.0 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

16 Gru 2013, 15:22

Mateusz0001 buhaha ale ty klepiesz głupoty

nowe auto brane w lizingu na pewno jest serwisowane więc przebiegi w serwisie są wpisywane głupi handlarz co cofnie licznik i myśli że ktoś tego nie sprawdzi dzwoniąc do serwisu

głupi klient co nie zadzwoni do serwisu i kupi

fakt faktem nie zmienia to faktu że po przedstawicielach ogólnie po flotowe auta są wylatane...

1 zasada NIE KUPUJ u handlarza buhaha litości człowieku

po 1 nie wszystkich stać by kupić w salonie
po 2 zwykły człowieczek też musiał gdzieś to auto nabyć jak nie w autokomisie to u handlarza
po 3 nie wszyscy będą jeździć za granicę po auto a wiesz dlaczego?

po 1 jak ktoś coś sobie wypatrzy i pojedzie na miejsce AUTA MOŻE JUŻ NIE BYĆ
po 2 nie wszyscy będą płacić aby się PRZEJECHAĆ DO NIEMCZECH z handlarzem po auto, gdyż często jest tak że wracają z niczym bo nic ciekawego na placach nie ma co by interesowało lub za drogie
po 3 ludzie sami sobie urzędów i tablic w DE nie załatwią - nieliczni
po 4 jak nie masz tam znajomych czy rodziny lub kogokolwiek kto ci nie nagra auta to nic nie kupisz bo inny handlarz będzie szybszy

może koledze chcesz pokazać swoją okazję passata B5 z uszkodzonym silnikiem 2.5tdi V6 za 1500-2000 euro ???

hahaha :lol: :D
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

16 Gru 2013, 17:38

valia to nie Mateusz0001 klepie głupoty tylko Ty, jako handlarz broniący handlarzy.
Z hanlarzami mam kontakt na codzień i wiem jak to wygląda.
Uczciwego handlarza samochodowego jeszcze nie spotkałem, każdy to jeden wielki przekręt szukający naiwnego klienta. Jeżeli ktoś chce kupić dobry samochód NIE KUPOWAĆ OD HANDLARZA, UNIKAĆ KOMISÓW!
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

16 Gru 2013, 19:45

kirin88 napisał(a):valia to nie Mateusz0001 klepie głupoty tylko Ty, jako handlarz broniący handlarzy.
Z hanlarzami mam kontakt na codzień i wiem jak to wygląda.
Uczciwego handlarza samochodowego jeszcze nie spotkałem, każdy to jeden wielki przekręt szukający naiwnego klienta. Jeżeli ktoś chce kupić dobry samochód NIE KUPOWAĆ OD HANDLARZA, UNIKAĆ KOMISÓW!

Haha.
Na handlarzy narzekają tylko Ci co nie potrafią dokonać oględzin auta przed zakupem.
Kupują samochody bez skraplacza i się dziwią że klima nie działa :lol:
To prawda że moje poglądy są oryginalne, ludzie mi tego zazdroszczą bo też by tak chcieli, ale nie potrafią, więc działa u nich zasada negacji. Nie potrafią czegoś zrozumieć więc to odrzucają.
mih
Początkujący

Auto: BMW ///MPOWER ///M3
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Inne
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...