Astra II dobry temat?

27 Cze 2008, 11:08

witam.
przygotowuję sie do kupna samochodu za ok 20k. chodzi mi głowie astra II . będzie stosunkowo młoda i moze uda sie trafic mały przebieg. zastosowanioe rodzinny. ale może polecicie coś lepszego za te pieniądze. może jakies podpowiedzi odnośnie innych marek. a jeżeli astra to na co zwracać uwagę. dzięki
Higway To Hell
dsm_213
Nowicjusz

27 Cze 2008, 12:38

Astra to fajne autko, jak znajdziesz dobry egzemplarz to będziesz na pewno zadowolony.

Poza astrą polecałbym skodę octavię - bardzo dobre autko za rozsądną cenę. Do rozważenia także dobre byłoby audi a4 oraz niezły, choć bardzo oklepany golf IV
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

27 Cze 2008, 15:36

Sam jeżdżę Astrą II i jestem zadowolony. Silnik 1.4 (90 KM) sprawnie porusza auto w trasie (140 km/h to nie problem). Choć swoje pali i tu zależy od kierowcy, bo w trasie da się uzyskać wynik 5 litrów/100 km. Ja zazwyczaj zakładam sobie 7 l. i mniej więcej tyle samo (no może troszkę więcej) w mieście.
Chociaż przy włączonej klimie i szarżowaniu po ulicy 10 litrów wcale nie będzie dużo, dlatego wydaje mi się, że lepszy byłby silnik 1.6 (spalanie podobne, a jednak te 10 KM więcej).

Samochód prowadzi się pewnie i twardo. Dla mnie to zaleta bo lubię czuć co się dzieje z autem.
W środku wystarczająca ilość miejsca dla wysokich osób i spory bagażnik. Deska rozdzielcza trochę z innej epoki - widać po niej, że konstrukcyjnie auto ma 10 lat.
Czy cześci zamienne są drogie, to szczerze mówiąc nie wiem - nie miałem potrzeby sprawdzać.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Cze 2008, 17:07

dzięki.
Higway To Hell
dsm_213
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Z której strony jest wlew paliwa?
    Jak sprawdzić nie wysiadając z samochodu z której strony mamy wlew paliwa? Jest to bardzo przydatne kiedy jeździmy różnymi samochodami i nie zawsze pamiętamy z której strony podjechać pod dystrybutor ...