Astra II - podłączenie pod zapalniczkę

12 Paź 2011, 08:15

Witam.

W niedalekiej przyszłości zostanę właściciele Astry II 2.0 diesel 1998r. Auto ma stare radio kasetowe i chciałbym sobie kupić tzw transmiter (zamiast radia z mp3) wsadzany w gniazdo zapalniczki. Mam też cb, które chętnie bym podłączył do tej samej zapalniczki tylko że od środka (nie chcę żadnych trójników czy rozgałęźników). Pytanie brzmi czy można w taki sposób podłączyć te dwa urządzenia do jednego gniazda? Czy nie będzie mi np wywalać bezpiecznika?
Goldi
Nowicjusz

Miejscowość: Miedary
Auto: Opel Astra II 2.0DI 16v 82KM

12 Paź 2011, 22:15

hmm,kolego,podłączyć i w jaki sposób,w jaki byś nie podłączył to zbyt duża ilość odbiorników nieuchronnie prowadzi do czegoś niedobrego,ja ci powiem z mojego doświadczenia,że raz miałem podpięte dwie lodówki samochodowe,cb,i nawigacje....to za dużo,kabel ze złodziejki się topił,ale tak jak piszesz mp3 czy co tam masz i cb to pikuś,a podłączem=nie cb od środka panelu lepiej powiezyć fachowcowi,małe koszta,a pewność że ci się nie zacznie kopcić spod kokpitu,pozdrawiam :D
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Ford Sierra - samochód do driftu
    Sierra to model dobrze znany fanom motorsportu. Rajdówki oparte na tym aucie na przełomie lat 80. i 90. ubiegłego wieku szalały na odcinkach specjalnych Rajdowych Mistrzostw Świata. A w Polsce kojarzymy ten samochód ...