Astra II

13 Kwi 2011, 19:56

chciałbym się dowiedzieć drodzy forumowicze co sądzicie o Astrze II i podzielili się obiektywnymi uwagami na temat tego auta, a także jaki polecili byście silnik, diesel, benzyniak, czy może benzyna +LPG? Jaka pojemność silnika?
dominiqs
Początkujący

Miejscowość: Trzebnica

13 Kwi 2011, 20:14

Witam.
Ostatnio u mnie w domu pojawiła się własnie Astra II, jest także astra I, ale wracając do II auto bardzo przyjemnie się prowadzi, materiały dobrej jakości miłe w dotyku, mi podoba sięto że jest niesamowicie cicho w środku, jak staniesz z boku to takie nawet w miarę autko oczywiście chodzi mi o gabaryty ale wewnątrz mniej miejsca niż bym myślał, i za mały bagażnik. Co do silnika mój brat ma w swojej Astrze II 1.6 8V 75 KM żywcem wyciągnięty z Astry pierwszej generacji, według mnie i po jeździe nią zdecydowanie za słaby do tego autka, może to dlatego że w swoim Seacie mam 100 KM. Podsumowując według mnie dobre autko, ładny wygląd, wewnątrz bardzo przyjemnie i cichutko, jeśli jesteś spokojnym kierowcą to polecam jak najbardziej, a że to opel to cena eksploatacji cię nie zrujnuje :) pozdrawiam
komandor21
Nowicjusz

Miejscowość: Żagań

13 Kwi 2011, 21:53

Tak jak pisałem w innym temacie,wszystko zależy czy bedziesz dużo jeżdził bo jeśli tak to bierz diesla (najlepiej Isuzu,mało ich jest do sprzedania ale dużo lepsze niż te oplowskie).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Kwi 2011, 14:32

No silnik 1.6 8V jest godny polecenia mało awaryjny do gazu eleganciki i rozrząd bezkolizyjny. Ale nie zgodzę się z tym, że żywcem wyciągnięty z I bo mechanik przekładał właśnie z II do I i wszystko się różni mocowanie, łapy i ogólnie było trochę roboty z przekładką. Autko faktycznie fajne dobrze się jeździ i popieram, że jest dobrze wygłuszone.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

15 Kwi 2011, 13:12

Sorry, że podpinam się pod temat powiedzcie mi coś na temat silnika diesla 1.7 cdti 101KM, który jest montowany w astrze III, z tego co ja wiem to tylko tyle że produkcja ISUZU
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Co zrobić gdy zderzenie jest nieuniknione?
    Wśród wielu kierowców można spotkać się z opinią, że w przypadku sytuacji awaryjnej – uderzenia w potencjalną przeszkodę (drzewo czy inny samochód), należy uderzyć bokiem auta. Nic bardziej mylnego! ...