Od kilku miesięcy jestem dumnym posiadaczem astry j 1.4 turbo 120km i mam do Was kilka pytań. Chciałbym zrobić w aucie kilka modyfikacji i potrzebuję porady kogoś doświadczonego, bo sam mało się znam.
Ogólnie modyfikacje jakie planuję to założenie LPG, podniesienie mocy + założenie większych kół.
No i mam kilka dylematów...
Moja astra ma silnik 1.4 turbo 120km, który w praktyce powinien osiągać jakieś 135km i 220nm wnioskując po wykresach innych użytkowników. Po prostu autko ma bonus z fabryki. I teraz tak... zastanawiam się czy warto brać się za podnoszenie mocy w tym silniku? Ogólnie to bałbym się trochę o słynną skrzynię M32, ale w sumie to diesle mają dużo większy moment i też jeżdzą

Odnośnie kół to obecnie jeżdżę na R16 205/60, ale planuję założyć R17 215/50 lub R18 225/45. Tylko boję się, że jak założę sobie szersze kapcie to auto straci na mocy i głównie dlatego ten pomysł na chip + mam świadomość, że nie jest to najmocniejsza wersja tego silnika czyli 140km, więc chciałbym coś tam ugrać tym programem

Co o tym myślicie? Robić chip? I jakie te felgi? Będzie strata na mocy, bo jeśli nie to wolałbym już R18.