Astra J 1.6 SIDI 170 KM a moze coś innego?

28 Lut 2019, 10:19

Bardzo poważnie zastanawiam się nad zakupem auta jak w temacie. Szczerze to mało jednak wiem o samochodach i dlatego chciałbym zapytać Was, a najlepiej kogoś kto ten motor zna czy to udana jednostka?

Egzemplarz, który mnie interesuje to sedan i jest wyposażony w 6 stopniową skrzynię automatyczną (hydrauliczna) i właśnie ten motor o mocy 170 km.

Alternatywą dla tego auta są dla mnie jeszcze: Focusy / Megane - nie musi to być automat ale może być. Jak ktoś mógłby polecić mi coś jeszcze to jestem otwarty na nowe pomysły.

Budżet jaki mam na auto to 45-50 tys. (sama cena auta). Chciałbym żeby auto było nie starsze niż 2014 r. i w benzynie. Mój średni roczny przebieg to +/- 10 tys. Auto chciałbym żeby mi służyło przez najbliższe 3-4 lata. Nie ukrywam, że w pierwszej kolejności przeglądam oferty aut używanych dostępnych w salonach. Może to złudne (jak tak to również proszę niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu) ale mam większe zaufanie do salonu, który daje mi gwarancję niż komisu - zwłaszcza kiedy moja wiedza o samochodach jest mocno ograniczona.

Z góry dzięki za pomoc
K.
Kubek88
Nowicjusz

28 Lut 2019, 10:45

Astra J to ogolnie udane i polecane auto. Silnik ten 1.6 sidi juz jest na bezposrednim wtrysku. To taki rozsadny kompromis pomiedzy osiagami auta i spalaniem. Astra J to ciezkie auto i taki silnik jest potrzebny zeby to dobrze jechalo.
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy stosowanie dodatków do oleju i paliwa się opłaca?
    Kierowcy ze względu na utrudnioną sytuację na rynku samochodów, coraz częściej poszukują rozwiązań, które pomogą im utrzymać silnik pojazdu w jak najlepszym stanie przez długi czas. Jedną z opcji, jaką oferują ...
    Pięć cech dobrego kierowcy - sprawdź czy je posiadasz
    Badania przeprowadzone przez psychologów wykazują, że większość osób ocenia swoje umiejętności kierowcy jako powyżej przeciętnej, nawet mając świadomość, iż inni oceniliby je niżej. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej ...