28 Lut 2019, 10:19
Bardzo poważnie zastanawiam się nad zakupem auta jak w temacie. Szczerze to mało jednak wiem o samochodach i dlatego chciałbym zapytać Was, a najlepiej kogoś kto ten motor zna czy to udana jednostka?
Egzemplarz, który mnie interesuje to sedan i jest wyposażony w 6 stopniową skrzynię automatyczną (hydrauliczna) i właśnie ten motor o mocy 170 km.
Alternatywą dla tego auta są dla mnie jeszcze: Focusy / Megane - nie musi to być automat ale może być. Jak ktoś mógłby polecić mi coś jeszcze to jestem otwarty na nowe pomysły.
Budżet jaki mam na auto to 45-50 tys. (sama cena auta). Chciałbym żeby auto było nie starsze niż 2014 r. i w benzynie. Mój średni roczny przebieg to +/- 10 tys. Auto chciałbym żeby mi służyło przez najbliższe 3-4 lata. Nie ukrywam, że w pierwszej kolejności przeglądam oferty aut używanych dostępnych w salonach. Może to złudne (jak tak to również proszę niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu) ale mam większe zaufanie do salonu, który daje mi gwarancję niż komisu - zwłaszcza kiedy moja wiedza o samochodach jest mocno ograniczona.
Z góry dzięki za pomoc
K.