[Samochód ok.30-33 tys] Astra J vs Mazda 6 II

06 Mar 2017, 11:35

Cześć :)

Stoję przed zakupem samochodu. Budżet jaki mogę na to przeznaczyć jest w granicach 30-33 tys zł. Poszukuję samochodu w benzynie, który nadawał by się do eksploatacji pod LPG. Poszukuję samochodu z nadwoziem Hatchback lub Sedan.

Na chwilę obecną interesują mnie dwa modele:
1. Opel Astra J 1.4T 140KM
2. Mazda II 1.8 lub 2.0

Informacje na temat opla i tego silnika są dość pozytywne. Natomiast żadnych konkretów nie znalazłem na temat Mazdy II. Co myślicie o Mazdzie + LPG ?

Tak pobocznie zainteresował mnie jeszcze model VW Jetta. Co prawda wykracza poza budżet ale czy mieliście z tym do czynienia ?
mAsHER
Nowicjusz

Auto: Opel Astra J
Silnik: 1.4 140KM - A14NET
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

09 Mar 2017, 21:16

up :)
mAsHER
Nowicjusz

Auto: Opel Astra J
Silnik: 1.4 140KM - A14NET
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

09 Mar 2017, 21:22

Mazda 6 GH w tym budżecie ryzykowna na polskim rynku, chyba, że nie będziesz patrzył na rocznik np. 2009/2010 (bo takie oferty też są za 30k :D) a jedynie na 2008 ... generalnie chyba odpuszczam tematykę oceny polskiego rynku aut sprowadzonych ... bo pomyśl - skąd ci handlarze biorą te auta? - kupują od Niemców z rynku prywatnego? - z niemieckiego Autohausu?
No właśnie nie, także kupujesz praktycznie nie wiadomo co, nie wiadomo skąd, do tego przeważnie jakieś okazje cenowe. Także co tu oceniać, wiadomo o co chodzi.
Ostatnio w TVN Turbo było Audi przekręcone z 470 000 km na 160 000 km :D
Chociaż z Mazdą jest fajna sprawa, bo książka serwisowa jest elektroniczna (system Mazdy, jak ktoś serwisował w Maździe to są dostępne ślady) i wydruki dostępne.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    56. Rajd Barbórka - prawdziwe rajdowe klasyki
    W piątek (30.XI) i w sobotę (1.XII) już po raz 56. odbędzie się słynny Rajd Barbórka. Na starcie rywalizacji obok nowoczesnych konstrukcji staną również prawdziwe rajdowe klasyki od Toyoty, Subaru czy Lancii. ...