Witam wszystkich forumowiczów!
Właśnie zarejestrowałem się na Forum z nadzieją, że uzyskam tu uczciwą, wynikającą z praktyki podpowiedź jak rozwiązać mój problem z
Astrą II 1,4 (2004 r.). Otóż kiedy bardziej przymroziło mam problemy z pracą i mocą silnika. Kiedy po kilku godzinach stania na zewnątrz (jak i w garażu) uruchamiam samochód
zapala mi się kontrolka emisji spalin a sam silnik dławi się i nie ma mocy. Problem ten pojawił się juz po raz drugi dokładnie o tej samej porze roku i warunkach atmosferycznych jak ostatnim razem rok temu. Wtedy to (samochód był jeszcze na gwarancji) w miarę spokojny pojechałem do ASO gdzie zdiagnozowano silnik, wymieniono świece i było po sprawie. Chociaż zaniepokoił mnie fakt, że nie mogłem uzyskać konkretnej odpowiedzi na pytanie co właściwie było nie tak. Teraz kiedy kilka dni temu problem (o którym zdążyłem już zapomnieć) się powtórzył cisnienie momentalnie mi skoczyło. Dodam, że samochód jest bardzo mało eksploatowany, garażowany i tankuję tylko BP Ultimate.
Po tym z lekka przydługim ale mam nadzieję wyczerpującym opisie mojej usterki mam nadzieję, że znajdą się tu osoby, które doradzą mi coś sensownego a nie tylko rozłożą ręce jak chyba pseudofachowcy w salonie opla.
Pozdrawiam !