Audi 100 C3 2.2e - prośba o ocenę

16 Sty 2018, 21:03

Interesuje mnie ten samochód:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Proszę o ocenę pojazdu. Rozważam go obejrzeć i nie chciałbym pojechać, by potem się okazało że jechałem na darmo. Opis wygląda na uczciwy, no ale wiadomo jak to jest z autohandlem.
MatizPL123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 04 2016
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

16 Sty 2018, 22:03

Ty serio?
Wierzysz we te okazje? 100 tys w cygaro? :ok: proszę Cię.... wsadz głowę do wiadra z zimną wodą. Masz za dużo pieniędzy do wyrzucenia w błoto? Podejrzewam że to zwykły łup wysłużony wyciągnięty ze złomu za free, jeszcze ktoś podziękował za uprzątnięcie złomu. W PL ogarnięty trochę i czeka na jelenia.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Sty 2018, 22:09

Wolę klasyczny samochód, a nie nowy plastik. Jeśli nie cygaro to co wobec tego?
MatizPL123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 04 2016
Przebieg/rok: <1tys. km

16 Sty 2018, 22:58

Jest wiele klasyków ale cygaro nigdy nim nie będzie i trzeba upaść na głowę żeby za niego zapłacić 12 tyś.
Nikt Ci nie każe kupować nowszego auta, do mniej wiecej 2000 roku są dobre stare konstrukcje, wybierać i przebierać ale z głową.
Chcesz coś z audi? Patrz
80 cabrio
90 b4
To dość rzadko spotykane auta i przynajmniej wyglądają czego nie można powiedzieć o Cygaro
Z Bmw
E36 Cabrio jeszcze można ustrzelić w dobrej cenie
E30 coupe, cabrio zobacz jakie ceny ma i ciągle rośnie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Sty 2018, 21:58

Od siebie tylko dodam, że jeśli chodzi o "stan kolekcjonerski" to należy do tego podchodzić z DUŻYM dystansem.
Oglądałem niedawno samochód również opisany jako "stan idealny, kolekcjonerski" - w praktyce zdrowe okazały się być podłoga i karoseria, a mechanicznie już okazało się nie być kolorowo. Dodam, że w ofercie wciąż widnieje zapis o "idealnym stanie kolekcjonerskim"...
A i jako wisienkę na torcie dodam, że samochód wyhaczyłem w ofercie autoryzowanego dealera marki :naughty:
JebsynKapucyn
Nowicjusz

Auto: Brak
Paliwo: Inne
Typ: Inny

23 Lut 2018, 10:58

Dokładnie jak przedmówca napisał.
To czy auto jest w stanie kolekcjonerskim można stwierdzić po naprawdę długich i wnikliwych oględzinach - zwłaszcza w przypadku niektórych marek bardzo narażonych na korozję gdzie nie wszystko widać na pierwszy rzut oka.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Upadek z piątego piętra, a zderzenie z pieszym
    Całkowita droga hamowania wraz z czasem reakcji przy prędkości 60 km/h wynosi ok. 50 m. W trudnych warunkach pogodowych, przy oblodzeniu nawierzchni lub opadach śniegu może wydłużyć się kilkakrotnie. Uderzenie w pieszego ...
    Kierowco, przygotuj się na zmianę czasu!
    Ostatnia niedziela marca to moment, gdy następuje zmiana czasu z zimowego na letni. Oznacza to utratę godziny snu i choć może się wydawać, że to niewiele, to jednak niewyspanie kierowcy może mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo ...