Audi 100 C4 2.3 LPG czy warto się pakować?

26 Kwi 2015, 21:23

Witam.

W bardzo bliskim czasie zamierzam kupić pierwszy samochód i znalazłem ciekawe ogłoszenie dot. Audi 100 C4: [link do oferty na Olx wygasł]

Jedyna rzecz co do jakiej mam wątpliwości to silnik 2.3 + LPG.
Dużo czytałem na temat tego połączenia i jak się pewnie domyślacie jest masa zwolenników jak i przeciwników tego rozwiązania.

Powiedzcie mi, czy jeśli przy tym silniku występują problemy z gazem to są uciążliwe do usunięcia (pomijam strzały) i czy spalanie rzędu 10l w trasie i 12-13 w mieście są wiarygodne. Nogę mam raczej lekką ale jak jest potrzeba to auto przycisnę.

Samochód będzie jeździł trasy w jedną stronę zarówno 20km (17 trasa, 3 miasto) jak i 5km po wiosce.

Ogólnie jeśli kogoś to interesuje:
- mój całkowity budżet na auto wynosi 4100zł ale planuję wydać mniej (wkład początkowy, paliwo :))
-lokalizacja - okolice Nowego Sącza

Odbiegając od tematu, może bezpieczniej zainteresować się taką Madzią?
[link do oferty na Olx wygasł]

Z góry dzięki za wasze opinie.
Dean14
Początkujący

Zdjęcia: 3
Auto: -

26 Kwi 2015, 22:15

To Audi to złom od handlarza. Ile dał za auto, skoro sprzedaje za 3.8k? Poza tym wkład początkowy na pewno nie będzie wynosić 300zl... :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

26 Kwi 2015, 22:19

A co powiedziałbyś o tej maździe ? Jedyny mankament jaki ja zauważyłem na tych zdjęciach ze względu na ich jakość to czerwony lakier(?) koło drzwi kierowcy, który może o czymś świadczyć.

PS:
Czy jest sens pakować się w silniki 2.3 NG z LPG?
Ostatnio edytowany przez Dean14, 26 Kwi 2015, 22:23, edytowano w sumie 1 raz
Dean14
Początkujący

26 Kwi 2015, 22:21

No zaprawka po prostu. Ostatnio patrzyłem na te mazdy. Znalazłem chyba 2 sensowne za ponad 3k bez LPG... Ta wygląda w miarę ale zdjęcia tragedia.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Kwi 2015, 22:26

Generalnie za ~4k będzie ciężko o dobre 100 C4, prędzej 80 ale też bez szału
Mając taki mały budżet szukaj populusów i aby był przegląd, długie ubezpieczenie, podłoga i karoseria w miarę nie pognita. Pakowanie się w bądź co bądź limuzynę będzie...nierozsądne
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

26 Kwi 2015, 22:30

Ok dowiedziałem się tego co chciałem :)

Myślę, że temat można zamknąć a ja wracam do poszukiwań :)
Dean14
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Renowacja zniszczonej skórzanej tapicerki
    Chciał bym się z Wami podzielić wiedzą na temat renowacji skórzanych tapicerek. Mam za sobą ok. 20 odnowionych foteli, kilka kanap tylnych, boczków drzwiowych oraz kierownic. Właściwie uczyłem się na własnych ...

27 Kwi 2015, 09:05

zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - wymieniane albo malowane drzwi kierowcy.
[link do oferty na Olx wygasł] - wiem że zalatuje młodym gniewnym ale wygląda na dobrze utrzymanego i przebieg może być autentyczny.
[link do oferty na Olx wygasł] - wizualnie do poprawek i stoi pod nosem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012