Audi 2.0 tfsi

17 Cze 2019, 11:20

Witam mam zamiar kupic audi a5 cupe z silnikiem 2.0tfsi benzyna quattro o mocy 225 koni. 2016 rocznik ok 80 tys przebiegu. Sa jakies wieksze problemy z tym autem i lepiej kupic inne w tej cenie a jesli tak to jakie? Zalezy mi zeby mialo okolo 200koni i bylo w podobnej cenie czyli 100tys zl.
Pozdrawiam :)
Danoneeq
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

17 Cze 2019, 13:37

A nie lepiej coś nowszego lub w ogóle nowego?
Np taka Octavia 190 koni?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Masz jeszcze gwarancję i praktycznie nowe auto i 5 tys przebiegu
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

17 Cze 2019, 15:59

Jakas biedna wersja tej skody poza tym wizualnie audi jednak ladniejsze i pozniej latwiej bedzie mi je sprzedac. Pytanie tylko czy ten silnik bedzie okej czy cos tam sie z nim ma tendencje dziac
Danoneeq
Nowicjusz

17 Cze 2019, 16:19

No to jak już podjąłeś decyzję to czemu pytasz? Ja bym wolał nowe auto niż gdzieś sprowadzone nie wiadomo jak tłuczone Audi.
Poza tym dopytujesz sie o silnik a tak na prawdę jest po gwarancji, więc przygotuj się na wszystko. Bo 80 tys to nie 8..przebiegu
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

17 Cze 2019, 16:44

A ja bym tam wolal 3letnie audi a5 niz octavie jak dla przedstawiciela handlowego:-)
Poza tym ze nowe taka octavia nie ma zadnych zalet, za audi przemawia cala reszta. Jak kto woli.
Silnik 2.0tfsi 225 km bardzo dobry, nie powinien sprawiac problemow. Problemu olejowego nie ma.
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2009

17 Cze 2019, 19:25

No wlasnie wykonczenie skody a audi to jednak wielka roznica aktualnie mam nowe auto z salonu ale z silnikiem 1.4 i niestety nie wystarcza dlatego tylko mi bylo potrzebne czy nie zjada za duzo olejow i czy te auto samo w sobie nie jest awaryjne bo gwarancja 3 letnia bedzie na nie plus pelne ubezpieczenie
Danoneeq
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót w korku
    Na powrót z wakacji lepiej wybierać czas, gdy natężenie ruchu jest jak najmniejsze. Niekiedy się to nie udaje i wtedy czeka nas stanie w korku. W takiej sytuacji kierowca powinien zachować spokój, stosować się ...